BARKOD YAZICI NEDİR ve AVANTAJLARI NELERDİR?

BARKOD YAZICI NEDİR ve AVANTAJLARI NELERDİR?
BARKOD YAZICI NEDİR ve AVANTAJLARI NELERDİR?   hande erol

BARKOD YAZICI NEDİR ve AVANTAJLARI NELERDİR?    

Barkod yazıcılar, işletmelerde maliyetleri azaltmak ve kaliteyi artırmak için kullanır. Barkod yazıcısının icadından önceki zamanlarda, büyük şirketler ve küçük firmalar, ürünleri ve malları manuel olarak veri girmek, envanter kontrolünü sağlamak ve hızlı hizmeti sürdürürken maliyetleri düşük tutmak için personellere görev verirdi.  Günümüzde, barkod tarayıcılar ve barkod yazıcılar hem küçük işletmeler hem de büyük üreticiler tarafından yaygın olarak kullanılır ve artık rekabetçi işletmenlerin vazgeçilmez standart ofis ekipmanıdır.

Bu yazımızda barkod yazıcı alırken nelere dikkat edilmeli, barkod yazıcı  nedir, barkod yazıcı neden kullanılır, barkod yazıcı avantajları nelerdir gibi sorulara yanıt bulacağız.

Barkod Yazıcı Nedir?

Uygun fiyatı ve işlevselliği sayesinde barkod yazıcılar, tüm sektörlerde çok yönlü kullanımlarla standart hale geldi. Eskiden işletmeler, nakliye ve envanter kontrolünde kullanılmak üzere barkod etiketleri tasarlamak, oluşturmak ve teslim etmek için başka firmalara iş verirdi. Artık, barkod yazıcı ekipmanları sayesinde işletmeler daha az maliyet ve daha hızlı işlem süresiyle kendi envanter kontrolünü kolaylıkla yapabilir. Bu durum, işletmelerin maliyetlerini düşürür ve esnekliği arttırır.

Barkod yazıcısının farklı türleri vardır. Matrix, mürekkep püskürtmeli, lazer ya da termal barkod yazıcılar vardır. Genellikle nokta vuruşlu yani matrix yazıcılar, mürekkep püskürtmeli ve lazer modellerin bakım maliyetleri yüksektir. Yüksek miktarda malzeme israfı olabilir ve orta baskı kalitesine sahiptir. Termal barkod yazıcılar ise daha çevre dostu ve uygun maliyetlidir.

Barkod Yazıcılar Nerelerde Kullanılır?       

Büyük perakendeciler, giyim mağazaları, marketler, kozmetik ve güzellik ürünü satışı yapan yerler, ürün tedarikçileri, hastaneler ve okullarda barkod sistemleri kullanılır.

Barkod Yazıcının Avantajları Nelerdir?      

Modern barkod sistemi fikri 1948'de ortaya çıktı. Ürün bilgileri otomatik olarak nasıl okunur sorusunun cevabı olarak icat edildi. Çeşitli potansiyel çözümler bulmak için çeşitli deneyler yapıldı. İlk buluş, mors alfabesi kullanarak tasarlandı. Teknolojik gelişmeler, barkod tarayıcılarda yenilikler getirdi ve 1973'te George Laurer tarafından geliştirilen barkod, sadeliği ve daha fazla bilgi tutma gücü nedeniyle geniş çapta kabul gördü.

İster dahili ister müşteriye yönelik kullanım için kendi barkodlarınızı yazdırmanın sayısız faydası vardır. Barkodlar, veri girişi için klavyelerden çok daha fazla veri bütünlüğü ve doğruluğuna sahiptir, bir klavye operatörü tarafından yazılan her 1.000 karakter için ortalama 10 tuşlama hatası bulunurken, barkod sistemlerinde her 3 milyon karakterde bir hata vardır. Barkodların uygulanması da kolaydır ve oluşturulması çok az zaman alır. Kendi barkodlarınızı oluşturmanın ek avantajları, anında yeni tasarımlar oluşturma esnekliği ve uygun maliyetlerdir. Barkod yazıcılar yalnızca daha temiz ve profesyonel görünmekle kalmaz aynı zamanda üretim ve paketleme artık önemli ölçüde daha az zaman alır ve işlerini daha verimli hale getirir.

Satıssistemi.com’da size sunduğumuz kaliteli ve işlevsel barkod yazıcılar, şirketlerdeki personelin ve şirket sahiplerinin envanteri takip etmesine yardımcı olur nakliye hatalarını ve maliyetleri en aza indirmesini sağlar. Büyükve küçükşirketlerde barkod yazıcılar kullanmak, yatırım getirisi elde etmenizi sağlar. Ayrıca barkod yazıcıları, grafik ve logolar yaratmak için de kullanmanız mümkündür.

Tüm Barkod Yazıcı Çeşitleri İçin Satıssistemi.com'u Ziyaret Edin

Veri otomasyonu endüstrisi son zamanlarda oldukça popüler. Yeni teknoloji, işletmeleri yenilemek ve geliştirmek için daha fazla yol sunar. Satış noktası sistemleri, artık küçük, orta veya büyük ölçekli herhangi bir işletmenin ilk tercihi. Müşteriler, satış noktası sistemlerinin genellikle perakende mağazaların, alışveriş pazarlarının veya bir alışveriş merkezinin kasalarında çalıştığını görürler. Hızlı bir şekilde sıraya girmemize ve işlemimiz için ödeme yapmamıza yardımcı olur.

Satış noktası sistemleri, uyum içinde çalışmak üzere bir araya gelen çok sayıda donanımdan oluşur. Bu bileşenler arasında barkod tarayıcı, yazarkasa, POS cihazı, kredi veya banka kartı okuyucusu vb. bulunur. POS sisteminde en dikkat çeken donanım, kırmızı lazer ışını tarama ürünleri ile hızlı bir şekilde birbiri ardına gelen ve ürün verilerini gönderen barkod tarayıcıdır.Barkod tarayıcılar, icatlarından bu yana çok yol kat etti ve bugün en popüler ve en çok kullanılan donanım parçası haline geldi.

Barkod tarayıcılar, işlerini düzende tutmak için bi rçok endüstride kullanılmaktadır. Onlar olmadan basit ürünleri satın almak sabrınızı zorlar, envanteri yönetmek zorlu bir iş haline gelir ve süpermarketler gibi yoğun yerlerde önemli ürünler için stoklar genellikle tükenir. Ancak barkod tarayıcılarla yönetim ve organizasyon daha kolay hale gelir.

Bir barkod tarayıcı, aydınlatma sistemi, sensör ve kod çözücü olmak üzere üç parçadır. Bu üç parça birlikte çalışır ve barkod etiketi üretir. Barkod tarama işlemi sırasında kırmızı ışık barkod etiketini tarar ve sensör, kod çözücüye analog sinyal gönderir. Kod çözücü, ürün bilgilerinin olduğu metni etiket olarak çıkarır.

En kaliteli ve uygun fiyatlı termal fiş yazıcılar, USB termal yazıcılar, Ethernet ve USB termal barkod yazıcıları incelemek için satıssistemi.com internet sitemizi ziyaret edebilir; ihtiyacınıza uygun olan barkod yazıcıları satın alabilirsiniz.

 

 

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor