Cinsel İçeriğe Sahip Sitelere Girenler Tehlikede

2017 senesinin başlarında internet üzerinde cinsel içerikli sitelere girmiş olanlar ve burada videoları izleyenler, Kovter isimli bir kötü maksatlı yazılımın kurbanı olmaya başlamışar idi.

Cinsel İçeriğe Sahip Sitelere Girenler Tehlikede
Cinsel İçeriğe Sahip Sitelere Girenler Tehlikede

2017 senesinin başlarında internet üzerinde cinsel içerikli sitelere girmiş olanlar ve burada videoları izleyenler, Kovter isimli bir kötü maksatlı yazılımın kurbanı olmaya başlamışar idi. İnanılmaz şekildeki aldatmaca ile kendisini gizleyebilen bu virüs, insanları hiç bir şekilde farkında olmadan reklamlara tıklatıp yazılımı hazırlayanlar için milyonlar kazandırmakta.

Hatta bu bahsi geçen olayın kurbanı durumundaki PornHub o kadar büyük bir zan altında kalmıştıki, birkaç günlük bile olsa siteyi komple erişime kapatıp hasarı önlemeye çalışmıştı. Olayların arkasında bulunan KovCoreG adlı grupsa ne kadar büyük çağta bir tehdit olduğunu bütün dünyaya göstermiş idi.

Aslına bakacak olursanız her gün milyonlarca insanın girmekte olduğu ve dolaşımında tekrar milyonlarca insanın bulunduğu bir web sitesinde bu şekilde büyük bir güvenlik açığını bularak kullanmak çok riskli ve çok zor bir iş. Çünkü, söz konusu olan grup Kovter’in geliştirme aşamasına 2011 senesinde başlamış ve ilk özel demelerini 2012 senesinde daha küçük çaplı  durumdaki siteleri etkileyip yapmış.

Şu anda halen dolaşımda bulunan virüs yazılımı insanları da kandırmaya devam etmekte. Yazılım tipi şeklinde sahte reklamlara tıklanmasına sebep olan ve bu reklamlar üstünden para kazandırmakta olan Kovter, fazlasıyla ciddi bir tehdit unsurudur.

Bilgisayar veyahut telefonunuza bulaştıktan sonrasında ise hızlı olmanız gerekli. Eğerki söz konusu siteler içerisinde kendi kendine reklamlar açılmaya başlar ise cihazınızı hemen ağdan kopartmanız gerekli. Ve eğer ki azılımın kurbanı olduğunuzu düşünmekteyseniz, kullanıcı ismi ile şifre isteyen hiçbir  tane web sitesine girmemeniz gerekli.

Cihazınızda virüs tarama programı bulunuyorsa, onu çalıştırın ve güvenliğinizi sağlamaya çalışın. Eğer halen çözüm olmuyorsa, söz konusu virüs yazılımını başka bir PC üzerinden indirip, USB’ye kurulum yapım. Ardından kendi cihazınızda çalıştırın.

Zira Kovter uzun bir zaman daha ortalıkta yer alacak gibi görünmekte.

 

kovter cinsel içerikli site virüs
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor