Direk Reklam Avantajları Nelerdir?

Direk Reklam Avantajları Nelerdir?

Direk Reklam Avantajları Nelerdir?
Direk Reklam Avantajları Nelerdir? hande erol

 

Direk Reklam Nedir?

Açık hava reklamcılığı alanında önemli bir yere sahip olan direk reklamlar; reklam veren markaların hedef kitlelerine göre belirlenen bir reklam çeşididir. Direk reklam; özellikle kişilerin yoğunlukta olduğu büyük alanlarda, ana cadde ve sokaklarda, parklarda ve birçok alanda görülebilen bir reklam türü olmakla birlikte şekillerde uygulamaları da bulunmaktadır.

Direk reklamın türü ve boyutu; verilecek olan reklamın özelliklerine ve hedef kitleye göre belirlenmektedir. Direk reklam, kitleler tarafından gün içerisinde çokça görüldüğü için doğru noktalarda kullanıldığında reklam verenler açısından son derece olumlu sonuçlar alınmaktadır. Direk reklam aracılığı ile birçok kişiye aynı anda bir veya birden çok kez ulaşılabilmektedir. Aynı zamanda direk reklam fiyatları,  diğer reklam çeşitlerine göre daha uygun fiyat aralığına sahiptir. Bu durum ise reklam verenlere, marka ya da işletmelere birçok avantaj sağlamaktadır. Reklam yapılacak alanın kiralanması ile direk reklam için belirli bir süre ayrılmaktadır. Gerek bir direğe uygulama yapılır iken gerek ise belirli aralıklar ile düzenlenmiş olan direk reklam uygulamaları da tercih edilmektedir. Aydınlatma alanlarına uygulanan reklamlar, pole banner veya poster pano olmak üzere farklı çeşitlere sahip olmaktadır. Reklam ölçüleri ve fiyatları; belediyeler ve kurallar gereğince belirlendiğinden dolayı bölgeler arasında farklılıklar görülebilmektedir.

 

Direk Reklam Avantajları Nelerdir?

Direk reklamın birden çok avantajı bulunmaktadır. Hedef kitlenin doğru bir şekilde belirlenmesi ile birlikte diğer reklam alanlarına göre direk reklam; bu konuda reklam verenler açısından büyük avantajlar sağlamaktadır. Hedef kitlesine göre doğru alanlara konumlandırılmış olan direk reklamları ile müşteri kitlenize kısa ve etkili yoldan ulaşmış olursunuz. Reklamı yapılacak olan ürün, hizmet veya televizyon sektöründeki bir dizi; kaliteli ve nitelikli içerik bilgilerinin bir araya getirilmesi ile sayıca daha çok kişiye ulaşabilmektedir.

Direk reklam alanında hangi çalışma alanı, sektör üzerinden reklam verilecek ise o alana uygun pole banner ya da poster pano tercih edilir. Örneğin; pole banner tekli kullanım için veya belirli aralıklarla sık sık ve çift yönlü kullanım için uygun olan bir direk reklam türüdür. Yol üzerindeki aydınlatma alanlarına yerleştirilerek hedef kitlelerine yönelik iyi bir reklam hizmeti verilmiş olunmaktadır. Poster panolar ise özellikle eğitim, sağlık ve yapı sektörü gibi alanlarda kullanılan direk reklam türlerindendir.

Direk reklamın reklam verenler açısından en önemli faydası marka görünürlüğü ve bilinirliğinin arttırılmasıdır. Direk reklamcılığı; özellikle son yıllarda uygun maliyete sahip ve oldukça görünür bir reklam türü olduğu için kullanım oranlarında artışlar görülmektedir.

 

Direk Reklam Fiyatları

Direk reklam alanında fiyatların belirlenmesini sağlayan birtakım şartlar bulunmaktadır. Reklam panolarının kullanılacağı şehir, caddenin yoğunluğu, yol ve alışveriş merkezi çevresi gibi etkenlerden dolayı fiyat alanında değişiklikler yaşanmaktadır. Ayrıca direk reklamın ölçüsü, kullanılacak olan adet miktarı, hangi aralıklar ile uygulanacağı ve hangi alanın üzerinde uygulanacağı, kalıcılık süresi gibi koşullar direk reklam kiralama fiyatlarında son derece önemli etkenlerdendir. En doğru ve net fiyatlar için direk reklam alanında uygulama hizmetleri veren ajanslar ile iletişime geçmek en sağlıklı yöntemlerden biri olmaktadır.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor