DOCSIS 3.1 Sayesinde Hızlar Coşmuş Olacak

Yüksek hız kullanarak veri ile birlikte video, ses ve de yeni nesil servislerin güvenli bir biçimde sağlanması amacı ile önde gelen inovasyon laboratuvarlarından biri olan CableLabs şirketi, Full Duplex DOCSIS 3.1 ile ilgili spesifikasyonlarını bitirdi.

DOCSIS 3.1 Sayesinde Hızlar Coşmuş Olacak
DOCSIS 3.1 Sayesinde Hızlar Coşmuş Olacak

Yüksek hız kullanarak veri ile birlikte video, ses ve de yeni nesil servislerin güvenli bir biçimde sağlanması amacı ile önde gelen inovasyon laboratuvarlarından biri olan CableLabs şirketi, Full Duplex DOCSIS 3.1 ile ilgili spesifikasyonlarını bitirdi. DOCSIS 3.1'in kullanılması sayesinde mevcut hibrit fiber - koaksiyel (HFC) teknolojisi üstünden yükleme kapasitesi çok ciddi bir anlamda artar iken, simetrik durumdaki çoklu - Gigabit servislerine de bir imkan sağlanmış olacak.

Gelişmekte bulunan teknolojilerin daha çok bant genişliği gerektirmesinden ötürü, kullanıcı isteklerinin de öngörülmesi ile beraber operatörlerin gelecek dönemdeki sanal ve  de artırılmış gerçeklik teknolojisi kullanımı ihtiyaçlarını karşılamaya tamamen hazır olması hedeflenmekte.

Full Duplex DOCSIS 3.1 ismine sahip olan  teknolojisi, CableLabs şirketinin 10 Gbps hızında indirme ve de  1 Gbps hızında yükleme geniş bant dağıtımlarını olanaklı kılacak. Kıyaslama amacıyla 2008 senesinde sunulmuş olan DOCSIS 3.0 ile beraber 1.2 Gbps hızında indirme ve de 200 Mbps hızında yükleme yapılabilmekte olduğunu da belirtmekte yarar var.

Günümüzde yer alan DOCSIS ağları içerisinde, spektrum indirme ve de yükleme arasında bölünmekte veyahut  spektrum indirme ve de yükleme trafiğinin arasında paylaşılmakta. Full duplex isimli iletişim ise indirme ve de yükleme trafiğinin verimli bir şekilde aynı spektrumu eşzamanlı olarak kullanmasını sağlamakta.

Önceki nesilden DOCSIS teknolojisinde bulunan geriye dönük durumdaki uyumluluğun sayesinde fiber döşeme ihtiyacı ve de maliyetinin de ortadan kalkacak olduğu ifade edilmekte.

docsıs docsıs 3.1 docsıs 3.0
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor