Güvenli İnternet Abonelerinin Sayısını Açıkladılar

Günümüzde artış yaşamımızın vazgeçilmez bir parçası durumuna gelen internetin, ulaşımdan tutunda sağlığa kadar pek çok alanda artık birincil ihtiyaç durumunda bulunduğunu ifade eden Ulaştırma, Denizcilik ile Haberleşme Bakanı görevindeki Ahmet Arslan, güvenli bir internet hizmetiyle alakalı dikkat çekici bilgileri kamuoyuyla paylaştı.

Güvenli İnternet Abonelerinin Sayısını Açıkladılar
Güvenli İnternet Abonelerinin Sayısını Açıkladılar

Günümüzde artış yaşamımızın vazgeçilmez bir parçası durumuna gelen internetin, ulaşımdan  tutunda sağlığa kadar pek çok alanda artık birincil ihtiyaç durumunda bulunduğunu ifade eden Ulaştırma, Denizcilik ile Haberleşme Bakanı görevindeki Ahmet Arslan, güvenli bir internet hizmetiyle alakalı dikkat çekici bilgileri kamuoyuyla paylaştı.

Çocukları internet üstünde yayılmakta olan olumsuz içeriklerden korumak amacıyla gelişmiş ülkelerin nerede ise hepsinde türlü tedbirler uygulanmakta.

Bakan Arslan, Türkiye içerisinde bu konuda alınmış olan tedbirlerin yanında Bilgi Teknolojileri ve de İletişim Kurumunun tarafından, isteyen kullanıcılara ''güvenli internet hizmeti''yle çok etkili bir çözüm sunulmakta olduğunu da hatırlattı.

Arslan, 2011 senesi içerisinde aktif durumda olan güvenli internet hizmetinin, vatandaşları çok zararlı durumdaki içeriklerinden korumaya yönelik fazlasıyla geliştirilmiş bir kamu hizmeti  olarak ön planda olduğunu ifade etmekte.

Kullanımı fazlası ile kolay olan ve de tüketici memnuniyetini esas almış bulunan bu hizmet, internet servis sağlayıcılarının tarafından ücretsiz bir şekilde sunuluyor.

Hizmete başlamış olduğu tarihten bu zamana kadar 6 senelik sürenin zarfında, güvenli internet hizmetinin 5 milyon tanenin üstünde abone tarafından tercih edilmiş olduğu da açıklandı.


Çocuk ile aile olmak üzere 2 değişik profilden oluşan  bu hizmet için, internet hizmetinin alınmış olduğu firmaya başvuru yapılması yeterli. Profillerin arasında geçiş ve de iptal işlemleri de istenilen zamanda hızlı ve basit bir şekilde gerçekleştirebiliyor.

Çocuk profili tercih edildiği zaman beyaz listede bulunan iş ile birlikte ekonomi, bilgi/referans, çeşitli eğitim kurumları ve medya gibi internet adreslerine erişimin olanaklı oluyor.

Aile profili içerisinde ise çocukların cinsel istismarı ile birlikte müstehcenlik, intihara yönlendirme,  kumar,   uyuşturucu, sağlık amacıyla tehlikeli maddelerin temini, ırkçılık ve terör gibi olumsuz durumdaki  içeriğe sahip sitelere erişim sağlanamamakta.

ahmet arslan internet güvenli internet
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor