Instagram Android Cihazlar İçin Çevrimdışı Modu Özelliğini Getirdi

Sosyal medya devi Instagram, özellikle bağlantı hızı ve kota sorununu fazlasıyla hisseden gelişmekte olan ülkelere özel Android uygulamasını çevrimdışı kullanabilme özelliğini getirdi.

Instagram Android Cihazlar İçin Çevrimdışı Modu Özelliğini Getirdi
Instagram Android Cihazlar İçin Çevrimdışı Modu Özelliğini Getirdi Ahmet Faik YILMAZ

Instagram'ın gelişmekte olan ülkelere özel olarak kullanıcıların hizmetine sunduğu çevrimdışı özelliği ile uygulamanın bazı özellikleri artık internet olmadan da kullanılabilecek.

Dünya genelinde 600 milyondan fazla kullanıcıya sahip olan Instagram, bu kullanıcıların çoğunu gelişmekte olan ülkelerden elde ediyor. Bu ülkelerde uygulamayı daha cazip hale getirmek için Instagram, internet olmadan da bazı özelliklerin kullanılabilmesinin yolunu açtı.

Güncellenen Instagram uygulaması ile birlikte daha önce indirilen içeriklere internet bağlantısı olmadan da göz atılabilecek. Yayınlanan güncelleme ile birlikte uygulama içinde Mesajlar, Kaydetme, Beğenme ve Yorum gibi özellikler çevrimdışı da kullanılabilecek. İnternet olmadan yapılan değişiklikler anında aktif olmasa da internete bağlı bulunulan çevrimiçi durumlarda hiçbir işlem yapmadan aktif olacak.

Kullanıcının ziyaret ettiği profiller, arama bölümünde önbelleğe alınmış içerikler de artık çevrimdışı mod ile görüntülenebilecek. Çevrimdışı mod ile birlikte özellikle az gelişmiş ülkelerde hücresel ağ olmadan da uygulamanın kullanım alanı genişlemiş olacak.

Popüler sosyal medya uygulaması Instagram'ın Hikayeler özelliği için şimdilik çevrimdışı mod desteklenmiyor. Çevrimdışı özelliği şimdilik birçok özellik için devre dışı olsa da yakın zamanda bu mod ile uygulamanın birçok özelliğine erişmek mümkün olabilecek.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor