Instagram Fotoğraf / Video İndirme (Android)

Günümüzde en çok kullanılan sosyal ağlardan biri de Instagram uygulamasıdır. Instagram’a hem masaüstünden hem de mobil cihazlardan her gün milyonlarca insan erişim sağlıyor. Birçok konuda rakipleri tarafından üstün görülse de, video indirme ya da fotoğrafları cihaza kaydetme gibi eylemleri desteklemiyor. Bu sebeple Instagram’da bulunan fotoğraf ve videoları kaydetmek için uygulama ya da web sitesi gibi birçok alternatifler yaratıldı. Kısacası bu işlemi, üçüncü parti yazılımları kullanarak gerçekleştirmek mümkün.

Instagram Fotoğraf / Video İndirme (Android)
Instagram Fotoğraf / Video İndirme (Android) Tugrul Demir

iPhone'da Instagram Video İndirme Nasıl Yapılır?

 

Instagram Fotoğraf / Video İndirme (Android)

İlk olarak android işletim sistemini kullanan telefonlarla başlayalım. Andorid telefonlarda Instagram’da gördüğümüz güzel içerikleri herhangi programa gerek duymadan cihaza kaydetmek mümkün. Bunu Android’in kullanıcılarına sunduğu bir fırsat olarak değerlendirebiliriz.

Eğer Instagram'ın mobil uygulamasını kullanıyorsanız, Instagram'da izlediğiniz videolar zaten dosyalarınızda depolanıyor demektir. Bu videolara erişmek için izlemeniz gereken adımlar şu şekilde;

Öncelikle dosya yöneticisine girin buradan sonra "Android" > "Data" > "com.Instagram.android" > "Cache" > "Videos" dosyalarını sırayla açın. "Videos" dosyasına geldiğiniz de video uzantısını MP4 olarak düzenleyin. Burada listelenen videolar ters orantılıdır. İzlediğiniz en son video ilk başta yer alır.

Programsız Instagram Fotoğraf ve Video İndirme

Dredown.com web sitesi ile Instagram videolarını saniyeler içerisinde indirmek mümkün. Yapmanız gereken; web sitesine gidin > İstagram butonuna tıklayın > İndirmek istediğiniz videonun Bağlantı adresini ( URL ) kopyalayıp burada bulunan kutucuğa yapıştırın > "İndir" butonuna tıklayarak işlemi sonlandırın. Bu aşamaları izleyerek istediğiniz videoyu saniyeler içerisinde galerinizde bulabilirsiniz.

Instagram Fotoğraf ve Video İndirme Uygulamaları

1) Video downloader - for Instagram video indirici: Instagramdaki video ve fotoğrafları indirme uygulamaları arasında en çok indirmeye sahip olan uygulamadır. 50 milyondan fazla kullanıcı tarafından indirilen bu uygulama sayesinde oldukça basit bir şekilde beğendiğiniz videoları cihazınıza indirebilirsiniz.

Uygulamanın kullanımı oldukça pratik: Öncelikle Instagram’da beğendiğiniz videonun bağlantısını kopyalayın > Instagram Video Downloder uygulamasında bulunan alana yapıştırın > Son olarak da "Download" seçeneğine tıklayın. Eğer iOS işletim sistemine sahip bir cep telefonu kullanıyorsanız AppStore üzerinden bu uygulamayı indirerek video ve fotoğrafları indirebilirsiniz. Bu uygulama hem Google Play Store'da hem de App Store'da mevcut.

Instagram Fotoğraf ve Video İndirme iPhone

iOS işletim sistemine sahip cihazlar, Instagram video indirme yöntemleri daha azdır. Fakat kesin çözüm sağlarlar. Bu yöntemlerden en popüleri ise "Documents" uygulamasıdır. Bu uygulamaya App Store üzerinden erişebilirsiniz. Uyulama birçok işlemi gerçekleştirdiği gibi Instagram'da bulunan video ve fotoğrafları indirmeye de imkan sağlıyor. Uygulama indirme verisini ise Savefrom.net’ten alıyor. Yani indirmek istediğiniz içerikleri "Documents" aracılığıyla savefrom.net adresi üzerinden indiriyorsunuz. Documents uygulaması güvenliğinizi sağlamakla kalmıyor, Instagram video indirme seçeneğini kullanırken gerekli olan indirme hızınıza da katkı sağlıyor. Yapmanız gerekenler;

Öncelikle "Documents" uygulamasını indirin > video veya fotoğrafın bağlantısını kopyalayın > "Documents" üzerinden https://tr.savefrom.net adresine gidin > Bağlantı adresini ( URL ) yapıştırın > Son olarak da "İndir" butonuna tıklayın. Bu uygulama sayesinde Instagram'da bulunan tüm fotoğraf ve videoları, dakikalar içerisinde telefonunuza indirebilirsiniz.

Instagram Fotoğraf Ve Video İndirme Masaüstü ( Pc )

Instagram’ın kullanışı mobil cihazlarda daha sade ve stabildir. Masaüstü kullanımı ise biraz daha karmaşık ve zordur. Neyse ki hesaba masaüstünden giriş yapıldığında karşınıza çıkan, beğendiğiniz fotoğraf ve videoları indirmek için de birçok yöntem bulunur.

Bilgisayarların API desteği sayesinde beğendiğiniz video ve fotoğrafları kolayca indirebilirsiniz. Ama mobil cihazlardan biraz farklı olarak; uygulamalar sayesinde değil, tarayıcı tabanlı web siteleri sayesinde. Bu işlem için kurulmuş birçok kullanışlı site olsa da aralarından bazıları daha çok tercih edilir.

  • Gramsave: Gramsave internet sitesi kullanıcılara; Instagram profil, video, fotoğraf, IGTV ve etiketleri indirmek gibi birçok imkan sunuyor. Masaüstünden siteye giriş yaparak buradan işleminizi kolayca halledebilirsiniz.
  • Pickvideo: 1000’den fazla web sitesi ve platform destekleyen Pickvideo, en fazla kullanılan siteler arasında yer alır. En stabil kullanılan uygulamaları Instagram, Facebook, Youtube ve Twitter. Web sitesine giderek indirmek istediğiniz içeriğin bağlantısını yapıştırmanız yeterli.
  • İnsloader: Tarayıcı üzerinden ulaşabileceğiniz bu site aynı zamanda Google Chrome eklentisi olarak da hizmet veriyor. Bu özelliği sayesinde Instagram indirme araçlarında en popülerler arasında yer alıyor.
  • Dredown: Dredown web sitesi, Twitch dahil birçok sosyal platformu destekliyor. Bu siteyi de ziyaret ederek istediğiniz içeriği kolayca indirebilirsiniz.
  • Saveinsta: Yalnızca Instagram’daki video ve fotoğrafları indirmeniz için oluşturulmuş bir sitedir. Buradan da işleminizi saniyeler içerisinde halledebilirsiniz.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor