Instagram Gönderi (post) Metni Nasıl Yazılır?

Instagram artık sadece bir sosyal medya uygulaması değil önemli bir varoluş alanıdır. Ticaret, sanat, edebiyat, eğitim, kültür, sinema gibi insana dair ne varsa artık ınstagramın içinde yer almaktadır. Öncelikle gönderiniz ne ise gönderinizin metni de o yönde açık ve net olmalıdır.

Instagram Gönderi (post) Metni Nasıl Yazılır?
Instagram Gönderi (post) Metni Nasıl Yazılır? Tugrul Demir

 

Instagram Gönderi (post) Metni Nasıl Yazılmalıdır?

Öncelikle amacınız ne ise o amaca yönelik açıklamalar yazılması gerekir. Açık, net ve anlaşılır bir şekilde gönderideki fotoğrafa uygun açıklamalar yazılması gerekir. Eğer yazı yazmayı sevmiyorsanız bu konuda profesyonelleşen yazarlardan destek alabilirsiniz ya da kendiniz de yazabilirsiniz. Fotoğrafa uygun bir metin yazılması gerekir.

  • Açık net ve anlaşılır bir şekilde yazılması gerekir
  • İstikrarlı bir şekilde belli periyotlar dahilinde yazılması gerekir bir gün 5 paylaşım yapıp 4 gün üst üste paylaşım yapılmaması uygun değildir.
  • Kendiniz gibi olun ve kendinize özel metinler yazın başkalarının metinlerini kopyalamak ya da başkaları gibi yazmak doğru değildir.
  • Yazılan metine uygun etiketler ile gönderinizi keşfette görünür hale getirebilirsiniz. 30'u geçmeyecek kadar, bir kaç tane etiket yani hastag kullanarak yazınızı canlandırmış olursunuz.
  • Gönderi metninizi ne çok uzun tutun ne de çok kısa bırakın. Örneğin ticaret ile uğraşıyorsanız ürünün özelliklerini, ebatlarını yazarak anlatın. Ana hatları ile ürünün içeriği hakkında önemli bilgileri cazip cümlelerle ifade edin.
  • Hatalı bilgilerden kaçının. Doğru ve şeffaf olmak her zaman bir artıdır.
  • İşinizi ciddiye alın. Instagramı asla küçümsemeyin ve önem verin. Sosyal medya yapılan işi ya da icraatı yansıtır. Bir nevi vitrininiz gibi düşünebilirsiniz.
  • Olumlu yargıları ve pozitif betimlemeleri tercih edin.
  • Hesap sahipleri yaptıklarından sorumludur, toplumsal kurallara, yasal düzenlemelere uymanız gerekir. Aksi taktirde yaptığınız paylaşımlar aleyhinizde işler ve mutlaka size olumsuz bir şekilde geri döner. Hatta yaptığınız paylaşımlar ile hakkınızda işlem başlatılabilir. Başınızın derde girmemesi için yeni sosyal medya yasasını okumalı ve dikkatli olmalısınız.
  • Paylaşımlarınızın metnini yazarken yazım ve imla kurallarına dikkat edin.
  • Devrik cümleler yerine düz cümleler tercih edin. Karmakarışık cümleler yerine daha anlaşılır olanları tercih edin.

Instagram Gönderi (Post) Metni Hakkında Bilinmesi Gerekenler:

Büyük harf küçük harf kurallarına, imla ve noktalama işaretlerine dikkat edilmelidir. Hakaret, küfür, suç ve suça teşvik edici unsurları yazmaktan kaçının. Ticari bir hesap için metin yazacaksanız özenerek yazmalı ve profesyonel düşünmelisiniz, bu konuda destek alabilirsiniz. Şahsi paylaşımlarınız için metin yazıyorsanız kendinize özgü ve kendiniz gibi yazmalısınız. Sizi anlatan doğal cümleler kullanabilirsiniz. Hep aynı şeyleri yazmak yerine düşünerek yazmak daha mantıklı olacaktır.

Instagram Gönderi (Post) Metninizi Güncelleme Yapmak İçin:

Güncelleme yapılabilirsiniz, paylaşımınızın metnini yenilemek ya da değiştirmek isterseniz sağ üst köşedeki üç nokta işaretindeki yere giderek düzenle seçeneğini tıklayın. Metninizi düzenleyip tekrar yayınlayın.

Instagram Gönderi (Post) Metinlerinde Taklit Yerine Özgün Olmak

Taklit olan paylaşım metinleri, insanlar tarafından fark edilir, ilgi çekmez ve takip de edilmez. Ama diğer taraftan da sıra dışı olacağım derken gerçek dışı ve fark edilme çabası içinde olmak da itici olabilir. Bu dengeyi yakalamak çok önemlidir. Üşenmeyin normal bir üslupla gerçek bir tarzda sade bir dille metin yazınızı yazın. Bir doktor yaptığı diş estetiğini ne kadar iyi anlatabilirse kazancı ve müşteri kitlesi de o kadar etkilenecektir.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor