Instagram’da yüz tanıma dönemi

Instagram’da yüz tanıma dönemi
Instagram’da yüz tanıma dönemi hande erol

Instagram en çok kullanılan sosyal medya uygulamalarının başında geliyor. Sosyal medya uygulamasında hemen her yaştan kullanıcı bulunuyor. Küçük yaştaki kişiler için ise Instagram uygulaması içinde çeşitli önlemler mevcut. Instagram şimdi ise yüz tanıma özelliği ile kullanıcıların 18 yaşından küçük ya da büyük olduğunu tespit edebilecek.

Sosyal medya uygulaması, kullanıcıların 18 yaşından büyük olduklarını belirtmek yeni bir sistem tanıttı. İlk olarak ABD’de kullanılmaya başlanacak olan yüz tanıma sistemi ile kullanıcılar 18 yaşından büyük olduklarını kanıtlamak adına video yükleyebilecekler.

Instagram konu hakkında ise şu ifadelere yer verdi:

Gençlerin ve yetişkinlerin kendi yaş grupları için doğru deneyimi yaşadığından emin olmak için bunu test ediyoruz. Birinin genç (13-17) olup olmadığını öğrendiğimizde, onların hesaplarını otomatik olarak gizlemek, tanımadıkları yetişkinlerden istenmeyen kişileri engellemek ve reklamverenlerin seçeneklerini sınırlamak gibi yaşa uygun deneyimler sağlıyoruz.

Instagram, 13 yaşından küçüklerin Instagram’a kaydolmasını engelliyor ve yeni kullanıcıların yaşlarını paylaşması gerektiğini söylüyor. Bir kullanıcı 13 ila 17 yaş arasındaysa, uygulama otomatik olarak hesabını gizli yapıyor ve reklamverenlerin onları hedefleyebileceği yolları sınırlıyor.

Başka bir yeni yöntem ise gençlerin 18 yaşından büyük ortak takipçilerinden yaşlarını doğrulamaları için kefil olmalarını istemeleri olacak. Instagram, bir kullanıcının yaşını doğrulamak için üç kişi istiyor. Başkaları için kefil olan kişiler söz konusu kullanıcının yaş grubunu doğrulamak için “13 yaşından küçük”, “13-17 yaşında”, “18-20 yaşında” veya “21” gibi bir dizi seçenekle karşılaşacak. Bir genç kullanıcının yaşının doğrulanması için üç kullanıcının da aynı seçeneği işaretlemesi gerekiyor.

Instagram, kullanıcının yaşı onaylandıktan sonra hem kendilerinin hem de Yoti’nin videoları sileceğini belirtti. Gençler bir kimlik aracılığıyla yaşlarını doğrulamayı seçtiklerinde ise sosyal medya uygulaması bilgilerin şifrelendiğini ve güvenli bir şekilde saklandığını vurguluyor.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor