Instagram'ın Dondurulan Hesapları Nasıl Aktif Edilir?

Instagram platformuna sıkı sıkıya bağlı olan kişiler kadar, birtakım sebeplerden ötürü hesaplarını ya dondurmayı ya da tamamen silmeyi dileyen kişiler de bulunmaktadır. Bunun akabinde dondurulan ya da silinmiş olan hesaplarına dönüş yapmak isteyenler, karşı karşıya kaldıkları problemleri çözmek adına birtakım araştırmalara yoğunlaşmaktadır.

Instagram'ın Dondurulan Hesapları Nasıl Aktif Edilir?
Instagram'ın Dondurulan Hesapları Nasıl Aktif Edilir? Tugrul Demir

 

Instagram üzerinde faal bir biçimde zaman harcayan kullanıcılar, kimi nedenlerden ötürü mevcut hesaplarını dondurmayı arzu edebiliyor. Fikir değiştirip tekrardan aktif etmek istenildiği takdirde ise yanlış şifre ya da kullanıcı bulunamadı benzeri problemlerle karşı karşıya kalınabilmektedir. Bu yazımızın içerisinde dondurulan Instagram hesabını tekrardan açmak için izlenmesi gereken adımları bulabilirsiniz.

 

 

Instagram dondurma eylemi, kullanıcı bilgilerinin yazılmasının akabinde söz konusu neden işaretlenerek süratli bir biçimde yapılabilmektedir. Ama mevzu bahis hesap dondurulduktan yani geçici olacak şekilde kapatıldıktan belli bir zamanın ardından aktif edilebiliyor.

 

Instagram uygulamasını kullanmayı arzu edenler bir anlık hevesle kayıt işlemi yaparken bir zaman sonra çeşitli nedenler sunarak sürdürmeme kararı alabilmektedirler. Bazıları da hesaplarını kullanmayı kesmeden bu renkli ortamdaki yerlerini muhafaza etmeye devam etmektedirler.

Düşünce değişikliği meydana gelerek, belli bir süreliğine kapatılan hesaplar yeniden açılmak istendiği takdirde Instagram dondurulan hesabı açma hususunda izlenmesi gereken adımlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Öncelikli olarak Instagram hesabına tekrardan erişim sağlamak için bir ya da iki gün beklemek gerekmektedir.
  • Bu süre zarfında giriş yapma işlemi denenirse “yanlış kullanıcı ismi veya şifre” ikazı ile karşılaşma olasılığı yüksektir. Endişe edilmemesi gerek bu hususun nedeni ise hesap dondurma işlemi süregelirken giriş işlemlerinin sistem aracılığıyla algılanamıyor olmasından ileri gelmektedir.
  • Yapılması gerekli olan ise 24 ila 48 saatlik zaman dilimini doldurduktan sonra giriş yapmayı denemektir.
  • Giriş yapma işlemi için tarayıcı üzerinden Instagram sitesine gidebilirsiniz ya da telefondan Instagram uygulamasına girebilirsiniz.

Kullanıcı adı ve şifre bilgileri doğru bir biçimde yazıldığı takdirde Instagram hesabına erişilir.

Kullanıcı Bilgileri Hatırlanmayan Instagram Profilini Kurtarma Metotları

Instagram profilimi dondurdum yeniden aktif edemiyorum biçiminde şikayette bulunan kullanıcılar, 1 ya da 2 gün sonucunda kullanıcı ismi ya da şifreleriyle giriş yaparak profillerine erişebiliyor; ancak uzun bir vakit geçmesinin akabinde “Instagram hesabımı dondurdum şifremi hatırlamıyorum” diyen bir çok kullanıcı da bulunmaktadır. Bu problemi çözmek adına çok az zamana gereksinim duyulmaktadır. Hesabı dondurduktan uzunca bir vakit sonra giriş yapmayı denerken dondurulmuş olan hesapta tekrardan şifre belirlenememektedir. Kullanıcıların buna benzer isteklerinin son derece fazla olmasından mütevellit, Instagram çözüm adına değişik yollar sunmaktadır.

Dondurulan Hesaba Gelen Kullanıcı Bulunamadı Hatası

Bu hata ile “hesabımı dondurdum ama şifremi hatırlamıyorum” problemi aynı metotla çözüme kavuşturulabilmektedir. Bu sorunun çözümü de şu şekilde olmaktadır. Öncelikle ”Giriş yapmayı denerken problem mi yaşıyorsun?” ekranına giderek çözüm işlemine başlanabilmektedir. Kullanıcı isminin yazılmasıyla e-posta adresine iletilen link üzerinden, izlenmesi gerekli olan adımların incelenmesi gerekmektedir.

  • Instagram üzerinden paylaşılan bir fotoğrafın iletilmesi istenmektedir.
  • Bu fotoğrafla beraber Instagram görevlileri bilgilerin ve hesabın incelenmesi işlemini yapmaktadır.
  • Bir veya iki gün devam eden bu işlemin neticesi e-posta vasıtasıyla bildirilmektedir.
  • Hesabın hakiki olduğunu anlamak adına işlem görmemiş bir fotoğraf daha istenilmektedir.
  • Hesap inceleme işlemi pozitif yönde sonuçlandığı takdirde Instagram hesabı tekrardan açılmaktadır.

Bu işlem sonucunda takipçi sayısında herhangi bir eksilme ve değişiklik olmamaktadır.

Silinen Instagram Hesabını Açma Metodu

Silinmiş olan Instagram hesabını tekrardan aktif etme talepleri neticesinde Instagram tarafından sunulan iletişim formu devreye girmektedir. Silinmiş durumda olan Instagram hesabını tekrardan açma işlemi esnasında hesabı geri almak adına istenen tüm bilgilerin yazılması gerekmektedir. İlk olarak bu alanın en alt tarafındaki bağlantıya basıp ilgili sekmeyi açmalısınız. İletişim formu ekrana geldiğinde ‘Hayır’ kutucuğuna işaret konulur.

Kimlik kartında yazılı olan “İsim” ve “Soyisim” form kısmına tam olarak girilir. Instagram kullanıcı ismi ve e-posta yanlış olmayacak şekilde yazılır. Akabinde yaşanmakta olan ülke yazılarak “Gönder” seçeneğine basılır. İletişim formunun dolumu tamamlandıktan sonra bir müddet beklenir. Instagram aracılığıyla kullanıcı e-postasına bir mesaj ulaştırılır. Problem yoksa hesap yeniden açılır.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor