Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. iOS 10.3 Güncellemesi Sonrası İzinsiz 911 Servisleri Aramayacak

iOS 10.3 Güncellemesi Sonrası İzinsiz 911 Servisleri Aramayacak

admin admin -

Geçtiğimiz haftalarda yaşanan bir 911 hadisesi Apple tarafından öğrenildiği an çalışmalara başlanmış. Meetkumar Hiteshbai Desai isimli bir kullanıcı zararlı bir kod dizinini bir linkin içine gizleyerek Twitter üzerinden servis etti. Buradan başlayan çember ise o kadar büyüdü ki linke tıklayan insan sayısı günden güne binlere ulaştı.

Her tıklayan kullanıcının iPhone’u otomatik olarak 911’i aramaya başlıyordu. Aynı zamanda bunun bir sınırı yoktu. O andan itibaren sürekli bir arama söz konusuydu. Akıllara Safari tarayıcısının sonsuz sekme açan virüs sorununu getirmiş olsa da bu sorun çok daha kısa sürede engellendi.

Apple yaptığı duyuruda mevcut güncelleme sayesinde 1.000’in üzerinde aramaya sahne olan 911 servisi düzenlendi dedi. Artık iPhone’lar üzerinden devamlı arama işleminin yapılması engelleniyor. Aynı şekilde kullanıcılar için ek güvenlik paketleriyle mevcut önlenen bağlantılar gözden geçirilmiş.

Yenilikler elbette dikkat çekiyorken bu tip güvenlik adımlarının ayrıca söz konusu olduğunu söylemek istiyoruz. Safari sekmelerinin pop için kullanılması, 911 aramaları ve diğer yönlere aramaların sınırsız olarak tekrar edilmesi gibi problemlerin çözümü sağlanmış oldu.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir