Küllerinden yeniden doğuyor

Küllerinden yeniden doğuyor
Küllerinden yeniden doğuyor hande erol

Ülkemizde yatırım sürecine giren Tesla, 2022 mali yılını tüm zorluklara rağmen yüksek karlılık oranıyla geçirmeyi başarıyor. Tesla, 2022’nin ikinci yarısında elde ettiği geliri paylaştı.

Hafta başında açıklanan Wall Street ve kitle kaynaklı beklentiler, yaklaşık 16.521 milyar dolar olarak açıklandı. Wall Street beklentilerinden 400 milyon dolar daha yüksek gelir elde eden şirket, hisse başına 2.27 dolar kazanç bildirdi.

İkinci çeyrekte nakit pozisyonunu 0.8 milyar dolar artıran şirket, toplamda 18.3 milyar dolar nakit rezerv bulunduruyor. İkinci çeyrek mali dönem boyunca zorluklar ile mücadele eden Tesla, etkileyici bir işletme marjı ile yatırımcıların dikkatini çekmeyi başardı.

Konu hakkında açıklama yapan şirket, “2022’nin ikinci çeyreğinde iş konusunda önemli ilerleme kaydettik. Çeyreğin büyük bir bölümünde sınırlı üretim ve Şangay’da kapanma durumu gibi zorluklar ile karşı karşıya kaldık. Buna rağmen 14.6 ile sektördeki en yüksek işletme marjını elde ettik. Tarihimizdeki en yüksek araç üretimini bu dönemde gerçekleştirmekten mutluluk duyuyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor