Mark Zuckerberg açıkladı

Mark Zuckerberg açıkladı
Mark Zuckerberg açıkladı hande erol

Meta’nın (eski adıyla Facebook) CEO’su Mark Zuckerberg, uzun süredir tartışılan yeni NFT özelliğini doğruladı. Sosyal medya devinin yöneticisi verdiği son röportajda, Instagram’ın kısa vadede NFT’leri benimsemeyi planladığını duyurdu.

Bu yılın Ocak ayında, Meta’nın NFT’lerle ilgili planları sızdırılmaya başlandı. Financial Times raporuna göre hem Facebook hem de Instagram, kullanıcıların NFT dijital varlıklarını oluşturup satabilecekleri bir yer haline gelecek. Zuckerberg son olarak Instagram’ın NFT’lerle ilgili bir sonraki hedefini detaylandırdı:

“Kısa vadede NFT’leri Instagram’a getirmek için çalışıyoruz. Tam olarak ne olacağını açıklamaya hazır değilim, ancak önümüzdeki birkaç ay içinde NFT’lerinizden bazılarını Instagram’da görebileceksiniz.”

Instagram Başkanı olan Adam Mosseri ise daha önce platforma NFT’lerin geleceğine atıfta bulundu. Aralık 2021’de yönetici, NFT’lerin geniş bir kitleye ulaşması için şirketin araştırma yaptığına dair güvence verdi. Mosseri, “NFT’leri daha geniş bir kitle için nasıl erişilebilir hale getireceğimiz konusunda aktif olarak araştırmalarımız sürüyor” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Instagram, 2021 yılının yaz döneminde “İçerik Oluşturucu Haftası” düzenledi. Sosyal medya şirketi, konferansta yer alacak olan NFT sanatçılarına sponsor olmasıyla merak uyandırdı. Ek olarak Zuckerberg etkinlik sırasında, “Metaverse’de giydiğiniz kıyafetler NFT olarak basılabilir ve farklı mekanlar arasında giyebilirsiniz” gibi fütüristik tahminlerde bulundu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor