Mark Zuckerberg yandı

Mark Zuckerberg yandı
Mark Zuckerberg yandı hande erol

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, kullanıcı verilerinin gizliliği ile ilgili tartışmalı bir isim olmaya devam ediyor. 2018 yılında ortaya çıkan Cambridge Analytica veri ihlali skandalı yüzünden büyük eleştirilen alan Zuckerberg, skandalla ilgili yeniden mahkemelik oldu.

Cambridge Analytica skandalıyla ilişkili gelişmeler dört yılın ardından hala devam ediyor. ABD’li bir başsavcı tarafından yürütülen son dava, “veri ihlali zincirinin ayrılmaz bir parçası” olan Mark Zuckerberg’i de kapsıyor. ABD’li yargıçlar, Meta CEO’sunun, Cambridge Analytica veri skandalından kişisel olarak sorumlu olduğunu düşünüyor.

2018 yılında deşifre edilen Cambridge Analytica skandalını az çok hatırlıyor olmalısınız. Siyasi analiz firması Cambridge Analytica, 50 milyondan fazla Facebook kullanıcısının bilgisine yasal yolların dışında erişim elde etmişti. Facebook ise verileri “yanlış kullandığını” kabul etmişti.

Ancak bir süre sonra bu sayının 87 milyon kullanıcıya kadar ulaştığı ortaya çıktı. Facebook özür diledi, CEO Mark Zuckerberg soruları yanıtlamak için ABD Kongre’sinin önüne çıktı ve Facebook’a 5 milyar dolarlık rekor para cezası kesildi.

Meta CEO’sunu inceleyecek son dava, Zuckerberg’in yüklü miktarda ödeme yapmasıyla sonuçlanabilir. Başsavcı Racine, bu skandaldan etkilenen her kullanıcının maddi tazminat alması gerektiğine inanıyor. Zuckerberg, bu parayı ödemezse hapis cezasıyla da karşı karşıya kalabilir.

“Facebook’un platformunun kötüye kullanıma izin verecek şekilde tasarlandığı göz önüne alındığında, Zuckerberg’in şirketi büyük ölçüde uygun güvenceler olmadan faaliyet gösteriyor”

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor