MEMUR-EMEKLİ ZAMMI TEMMUZ 2022 SON DURUM

MEMUR-EMEKLİ ZAMMI TEMMUZ 2022 SON DURUM
MEMUR-EMEKLİ ZAMMI TEMMUZ 2022 SON DURUM hande erol

Milyonlarca emekli ve memurun gözü enflasyon rakamlarında... Temmuzda, haziran ayı enflasyon rakamları açıklanacak ve orana göre emekli ve memurum maaşı belli olacak. Temmuz ayına sayılı günler kala "Emekli ve memur temmuz zammı ne kadar olacak? Enflasyon farkı ne kadar olacak?" sorusu peş peşe geliyor.

EMEKLİ VE MEMURLARA YÜZDE KAÇ ZAM BEKLENİYOR?

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, emekli ve memur zammı hakkında konuştu. İşte Kaya'nun açıklamaları:

Memur ve memur emeklilerinin yüzde 7 toplu sözleşme zammı var. Yüzde 7 zammın üzerine gelecek enflasyon rakamı yüzde 7’den düştükten sonra memurlarımıza ilave edilecek. İşçi ve bağkur emeklilerimizin yasa gereği 1. 6 aylık dönemde gerçekleşen enflasyon oranı neyse emekli maaşlarına da o zam uygulanacak. Özellikle mayıs ayı sonuna baktığımızda 2.89 enflasyon gelmişti. Ben de 6 aylık enflasyonun yüzde 38-39 bandında olacağını düşünüyorum.

'EMEKLİLERLE İLGİLİ İLGİNÇ BİR DURUM ORTADA'

İşçi ve bağkur emeklileriyle ilgili ilginç bir durum ortada. Taban aylık uygulaması 2500 liraya çekilmişti. Emekli aylığınız 1500 liradan bağlandıysa yüzde 35 ile 2500 liranın üzerine çıkmıyorsa siz 2500 lira almaya devam edeceksiniz. Taban aylık olmasa bugün emeklilerin bazıları 1700 lira maaş alıyor olacaklar. Bunun bir an önce düzeltilmesi gerekiyor. Aylık bağlama oranının düzeltilmesi gerekiyor. 2500 altında bağlanan aylıklar zamlarla taban aylığını yakalayamıyorsa bu kesim gelecek olan enflasyon farkından ne yazık ki yararlanamıyor. Bunun bir an önce düzeltilerek emeklilerimizin aylığını 2500 olarak bağladıysak aylık bağlama oranının 2500 lira üzerinden bağlanmasının emeklilerin yüzünü güldüreceğini düşünüyorum."

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor