Milyonlarca Twitter hesabı tehlike

Milyonlarca Twitter hesabı tehlike
Milyonlarca Twitter hesabı tehlike hande erol

Günlük 200 milyondan fazla aktif kullanıcı ile en popüler sosyal medya platformları arasında yer alan Twitter, ülkemiz dahil tüm dünyada sıklıkla tercih ediliyor. Birçok kullanıcıyı bünyesinde barındıran platform bazı saldırıların da hedefi hâline gelmiş durumda. Milyonlarca Twitter kullanıcısını ilgilendiren son tehlike ise geçtiğimiz günlerde ortaya kondu.

CloudSEK tarafından yapılan araştırma, Twitter API için geçerli kullanıcı şifreleri ve sırlarını sızdıran toplam 3.207 mobil uygulamanın varlığını ortaya koydu. Çeşitli mobil uygulamalar Twitter ile entegrasyon sunarak kullanıcıların yerine belirli eylemleri gerçekleştirebiliyor.

Bu tür verileri sızdıran uygulamalar, potansiyel olarak üçüncü taraf kişilerin tweet atmasına, doğrudan mesajlar gönderip okuması ve bunun gibi birçok şeyi yapmasına izin veriyor. CloudSEK, bu sayede bazı kişilerin dolandırıcılık veya kötü amaçlı yazılım kampanyasını başka hesaplar üzerinden teşvik edebileceğini belirtiyor.

Tüm bunlarla birlikte, milyonlarca Twitter hesabının büyük bir risk altında olduğunu söyleyebiliriz. Tüm uygulama sahipleri konu hakkında bilgilendirilmiş durumda. Ancak çoğu uygulama sahibinin sorunu kabul etmediği belirtiliyor. Diğer yandan Ford markasının ise Ford Events uygulamasındaki açığı hızlı bir şekilde ortadan kaldırdığı bildirildi.

Diğer uygulamalar sorunu çözene kadar uygulamaların listesinin paylaşılmayacağı belirtiliyor. Araştırmacılar, API sızıntılarının genellikle uygulama geliştirmedeki hataların sonucu olduğunu dile getirdi. Bazı geliştiricilerin kimlik doğrulama anahtarlarını Twitter API’sine aktardıkları, sonrasındaki ise bunları kaldırmayı unuttukları ifade ediliyor.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor