Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Motorola Edge 30 Pro

Motorola Edge 30 Pro

admin admin -

Akıllı telefon üreticisi Motorola, geçtiğimiz yıl Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 işlemcisine sahip ilk akıllı telefon modeli Edge X30’u Çin’de piyasaya sürmüştü. Şirket bu akıllı telefonu, Motorola Edge 30 Pro ismiyle küresel pazarda piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Birkaç gün içerisinde tüm dünyada boy gösterecek telefonun teknik özelliklerini şirket açıklamamış olsa da önemli kişilerden gelen bir çok sızıntı bilgiler, telefonun teknik özelliklerini detaylandırdı.

Küresel pazarda çıkması artık an meselesi olan Motorola Edge 30 Pro, daha önce Çin’de çıkan Edge 30 sürümüyle genel anlamda benzerlik gösteriyor. Ancak iki telefon arasında bazı farklılıklarda yok değil. Bunların en başında ise parmak izi tarayıcısının farklılığı geliyor. Edge 30, yana monte edilmiş bir parmak izi tarayıcı ile piyasaya sürülmüştü. Küresel pazarda çıkmak üzere olan akıllı telefonda ise bu özellik ekranda olacak.

Motorola Edge 30 Pro’nun arka kısmında ise 3’lü kamera yuvası bulunuyor. Bunlar, birincil 50 MP ana kamera ve 50 MP ultra geniş snapper ve 2 MP derinlik snapper olacak. Ayrıca akıllı telefonun 144 Hz yenileme hızına sahip 6.7 inç AMOLED ekran ile geleceği belirtiliyor.

Küresel sürümdeki akıllı telefonun batarya ve şarj özellikleri de Edge 30 ile benzerlik gösteriyor. Telefon, 68W hızlı şarj teknolojisine sahip 5.000 mAh batarya ile gelecek. Öz çekim kamerasında ise 60 Megapiksel lensin yer alacağı akıllı telefon, kutu çıkışında Android 12 barındıracak.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir