Nasıl Youtube Kanalınızı Popüler Yaparsınız?

Youtube Video Youtube içerik üreticisi aynı zamanda Youtuber, bunu kendi kanalında herhangi bir dal, konu, eğlence, bilgi buna benzer birçok yapılanan iş kapsamında bunu bir kamera karşısında, kanalda sunan kişiye verilen addır. Halk arasında bilinen bir diğer tanımı ise "Youtube Fenomeni" olarak adlandırılıyor.

Nasıl Youtube Kanalınızı Popüler Yaparsınız?
Nasıl Youtube Kanalınızı Popüler Yaparsınız? Tugrul Demir

 

Günümüzde en çok talep gören, takip edilen, genellikle genç kitle arasında eskilerin fenomeni olan televizyonlardan daha popüler olan ve takip edilen platformda video ve sosyal medya mecrası Google, Facebook'tan sonra tam anlamıyla dünyanın en çok aktif halde kullanılan arama yapılan sitesi. Bu siteyi bir arama motoru olarak da ele alabiliriz, hemen hemen aradığınız her şeyi orada bulmanız mümkün oluyor.

 

Popüler Kanal İçin Adımlar

Öncelikle bir kanalınız ya da herhangi halihazırda bir kanala dahil olmanızla işe başlamanız gerekiyor. Güzel bir isim bulmak istiyorsanız akıldı kalıcı ve mümkünse kısa, sadeliğini koruyan bir isim bulmanız gerekiyor. Bu konuda en önemli husus özgün olmaktan geçiyor. Farklı hali hazırdaki kanalların isimlerini kopya çekmemeniz gerekiyor. Eğer diğer sosyal mecralarda takipçiniz fazla olduğunu düşünüyorsanız ve sizin yeni kanalınızda destek olabileceğini düşünüyorsanız yeni kanalınızın tanıtımını yapmanız ilerleyen süreciniz de size katkı verebilir.

Kanal Konusu

Buraya kadar geldiniz ve dikkat çekici, sade ve akılda kalıcı bir isim buldunuz. Kanal isminizin tek sizde olduğuna da eminsiniz artık. Şimdi kanalınızın konusunu belirlemeniz gerekiyor.

Popüler konu içerikleri aşağıdaki gibidir;

  • Eğlence
  • Oyun
  • Bilgi içerikli
  • Gündeme dair yorum
  • İlginç şakalar
  • Spor ve dalları
  • Makyaj Yapımı
  • Müzik
  • Ürün inceleme
  • Kendin Öğren
  • Para normal Olaylar
  • Vücut geliştirme
  • Para kazanma
  • Eğitim

Tabi ki bunlar dışında yüzlerce kanal fikri bulunuyor. Ayrıca sizin özgün fikirleriniz sizi daima bir sıfır önde başlamanızda yardımcı oluyor. Bu bağlamda crovu hizmetinden yararlanmanız size büyük fayda sağlaması mümkündür. Crovu ile kitlenizin bu konulardan hangisine yatkın olduğunu öğrenebilir ve videoları buna göre dizayn edebilirsiniz.

Youtube Kanal Kapak Ve Profil

Youtube kanalınızın konusunu da bulduğunuza göre artık kanalınızın kapak ve profil kısmını oluşturmaya başlayabilirsiniz. Kapak ve profili oluştururken seçtiğiniz konu ile direkt ilgili olursa daha faydalı bir seçim oluyor. Çok detaylı ve göz yorucu fotoğraflardan kaçınmaya çalışın. Çünkü dikkat çekmeye çalışırken

Popüler Kanal İçin Ekipman

Popüler bir Youtuber olmak için binlerce lira ödeyip çok üst düzey ekipmanlara sahip olmanız gerekmiyor. En temeline inersek önce bir hızlı internet bağlantısı sonra standart bir bilgisayara ihtiyacınız oluyor. Fakat günümüzdeki akıllı telefonların çoğuda bilgisayar üzerinden yaptığınız işleri görebiliyor. Kaliteli bir telefonunuz var ve siz telefonunuz ile çekip içerik işlemlerini ayarlamak istiyorsanız tabi ki buda mümkün.

Bunun yanı sıra iyi bir kurgu, efekt veya montaj işleri yapacaksanız bu sefer bilgisayar sizler için ihtiyaç haline geliyor. Kamera için telefonunuzun kamerası yeterli olduğunu düşünüyorsanız telefon kamerası da işinizi görebiliyor. Telefon kamerası veya normal kamera için standart bir tripod almanız gerekiyor.

Kaliteli ses kaydı için telefonunuzun kamerası çok yeterli olmayabilir bunun yerine yine standart bir mikrofon alabilirsiniz. Tüm bunları hallettikten sonra video düzenlemek için internet üzerinden ufak bir araştırma yaparak hem ücretli hemde ücretsiz programlara ulaşmanız mümkün.

İçerik Nasıl Olmalı?

Her şeyi adım adım uyguladınız ve şimdi ilk içeriğinizi oluşturmanız gerekiyor. Öncelikle ilk içeriğiniz mükemmel olmak zorunda değil üzerine katarak yolunuza devam etmeniz gerekiyor. Her içeriğinizde hatalarınızdan ders çıkararak düzeltmeniz gerekiyor.

Bir gün içinde aynı zaman dilimlerinde birden fazla video atıp mükemmel sonuçlar bekleme gibi bir hataya düşmemelisiniz. Video uzunluğunuz ne çok kısa nede çok uzun olmamalı. İzleyici videonuzu izlerken sıkılırsa o videodan çıkar ve diğer videolarınız içinde olumsuz düşünebilir. Yüklediğiniz videoları arkadaşlarınızla paylaşıp izlenme kazanmanız ilk aşamalarda önemlidir. En önemli hususlardan biride düzenli video atmaktan geçiyor.

Haftanız belirli gün ve saatlerinde paylaşım yapmanız izleyici kitlenizi sıcak ve aktif tutmanızı sağlamanızda yardımcı oluyor. İçeriği ürettiniz, videonuz beklediğiniz kadar izlendi ve yorumlar gelmeye başladı. İşte işin önemli yerlerinden biride burasıdır. Tüm yorumları tek tek okuyarak izleyicinin düşüncesini, hoşuna giden yerleri ve tam tersi yönlerini analiz etmeniz gerekiyor. İyi bir analizden sonra ondan sonraki videoları da izleyici yorumlarına göre şekillendirmelisiniz. Çünkü işin temeli olarak video üretmek ve o videoyu izletmektir.

İçerik Açıklaması

Videonuzu oluşturdunuz fakat içerik açıklamasına ne yazacağınız hakkında pek fikriniz yok. İçerik açıklaması yazarken içeriğinizi bulmak isteyen biri ilk olarak ne yazar diye düşünmelisiniz. Burada güncel düşünmeniz gerekiyor. Daha önce sizin içeriğiniz gibi içerik üreten kişilerin açıklamasına bakmanız da size fayda sağlaması mümkündür. İçerik açıklaması yazarken özgün farklı olmak yerine en çok aranan popüler kelimeleri seçmeniz gerekiyor. Bunlar dışında video içerik konunuzu paylaşmadan önce youtube üzerinden o konuyla alakalı araştırmalar yapın ve ilk sıralarda hangi kelimelerin çıktığına göz atın. Bununda size faydası oluyor.

İçerik Kapak Fotoğrafı

Video kapak fotoğrafınız oldukça önem taşıyor. Kapak fotoğrafınız çok dikkat çekici, ve tıklanması için heyecan verici olması gerekiyor. Merak uyandıran bir kapak fotoğrafı yaptığınızda kesinlikle izlenme oranlarında yükselişi sizde fark edeceksiniz. Kapak fotoğrafında kullandığınız yazılarda önemlidir. Video içinden en dikkat çeken bir anın görüntüsünü koyup dikkat çekici yazılarla izleyici çekme olasılığını artırabilirsiniz.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor