OYUN VE YAYIN İÇİN EN İYİ MİKROFONLAR

OYUN VE YAYIN İÇİN EN İYİ MİKROFONLAR
OYUN VE YAYIN İÇİN EN İYİ MİKROFONLAR hande erol

OYUN VE YAYIN İÇİN EN İYİ MİKROFONLAR

Mikrofon, ses dalgalarını elektriksel titreşimlere çeviren elektroakustik bir cihazdır. Mikrofon, ses dalgalarına göre sinyal gerilimi verdiği için hoparlörü tamamlayan bir unsur olarak görülmektedir. Piyasaya baktığımız farklı markalar tarafından farklı özelliklerle üretilmiş mikrofon modelleri görebiliyoruz. Ancak bütün mikrofon modelleri ses dalgalarına tepki gösteren çeşitli şekillerde yapılmış diyafram ya da benzeri bir elemana sahiptir.

Mikrofon çeşitli alanlarda aktif olarak kullanılmaktadır. Ancak oyun ve yayın için mikrofonun önemi çok daha fazladır. Bu yüzden oyun ve yayınlarda kullanılacak olan mikrofon modelleri daha doğru bir şekilde seçilmelidir.

Bu yazımızda sizler için Oyun ve Yayın İçin En İyi Mikrofonlardan bahsedeceğiz.

Podcastlerde Kaliteyi Düşürme

Podcast ortamına girmeyi düşünüyorsanız, ekipman olarak en çok ihtiyaç duyacağınız ürün şüphesiz mikrofondur. Podcastlerde diğer kişiler sizin sadece sesinizi duyar. Sesiniz ile dikkat çekmek, daha iyi dinlenebilmek ve kaliteyi düşürmemek için mutlaka kaliteli bir mikrofona sahip olmalısınız. Kaliteli bir mikrofon satın alarak podcastlerinizde kaliteyi artırabilir ve böylece daha çok dinleyiciye ulaşabilirsiniz.

Podcastlerde ya da yayınlarda kullanacak olduğunuz mikrofonu seçerken empedans, maksimum ses basınç seviyesi, dip gürültü oranı, geçiş tepkisi ve frekans tepkisi gibi karakteristik özelliklerine dikkat etmelisiniz.

Yaka Mikrofonlarıyla Kendini Kısıtlama

Yaka mikrofonlarının çeşitli avantajları vardır. Ancak oyun ve yayınlarda tercih edilmesi pek doğru değildir. Çünkü yaka mikrofonları yapısı gereği diğer mikrofonlar kadar yüksek kalitede olamayabilir. Yaka mikrofonu ile kendinizi kısıtlamak yerine masa mikrofonları tercih etmeniz daha sağlıklı olacaktır. Böylece oyun oynarken ya da yayın yaparken sürekli olarak mikrofonunuzla uğraşmak zorunda kalmazsınız.

Sitemizde toptan satışını yaptığımız bazı Mikrofon çeşitleri şu şekildedir;

Bu yazımızda sizler için Oyun ve Yayın İçin En İyi Mikrofonlardan bahsettik. Ürünlerimiz hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için sitemizi inceleyebilir ya da iletişim kanallarımızdan birini kullanarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor