Robot-insan çağına doğru ilk adım

Robot-insan çağına doğru ilk adım
Robot-insan çağına doğru ilk adım hande erol

Yapay zeka çalışmaları tüm hızıyla sürerken robotların insanların yerini alacağı endişeleri de devam ediyor. Ancak geleceğin robot-insan karışımlarında olacağını söyleyen kişi sayısı da hiç az değil. Cyborg olarak nitelendirilen robot-insan karışımları teknolojinin ilerlemesi ile fazla uzakta görünmüyor.

37 yaşındaki Patrick Paumen, ödeme yapmak için banka kartı ya da akıllı telefona ihtiyaç duymuyor. Paumen’in ödemesini tamamlamak için temassız kart okuyucusuna sol elini uzatması yeterli. Gerisi ise derisinin altındaki küçük LED ışığın parlaması ve çevredekilerin şaşkın bakışlarından ibaret.

Derisinin altında yer alan pirinç tanesinden biraz daha büyük bir çip sayesinde Paumen ödemesini rahatlıkla yapabiliyor. Walletmor firması, geçtiğimiz yıl bu teknolojiyi satışa sundu. Böylelikle dijitalleşen dünyada robotlara yaklaşmamız da başlamış oldu.

Walletmor’un bir gramdan daha hafif olan çipi, küçük bir mikroçip ve bir antenden oluşuyor. Tamamen güvenli olduğu söylenen çip, yasay onayı da almış durumda. Yerleştirildikten sonra hemen çalışmaya başlayan çipin herhangi bir güç kaynağına gerek duymadan çalışmaya devam edeceği ifade ediliyor. Firma şuanda 500‘den fazla çip satmış durumda.

Çipin kullanım alanlarının ilerleyen dönemlerde genişleyeceği öngörülüyor. Her ne kadar birçoğumuz için bu fikir korkutucu olsa da Paumen‘ın vücudunda kapıları açmaya yarayan ve mıknatıs özelliğine sahip toplamda 32 adet çip bulunuyor. Avrupa’da yapılan bir anket sonucu da insanların bu konuda henüz kararsız olduğunu ortaya koyuyor.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor