Samsung arayı açıyor

Samsung arayı açıyor
Samsung arayı açıyor hande erol

2019’da patlak veren koronavirüs, tüm dünyanın dengesini bozdu. Akıllı telefon sektörü de bu sorundan doğrudan etkilendi. Bu süreçte üretim büyük ölçüde azalırken, fiyatların artmasıyla birlikte insanların alım gücü düştü. Tabii bunun üreticilerin satış rakamlarına da yansıdığını belirtmekte fayda var.

Piyasaların nabzını yoklayan araştırma firmaları yayınladıkları yeni raporlarla akıllı telefon üreticilerinin satış rakamlarını gözler önüne seriyorlar. Bu firmalardan Canalys, Avrupa pazarının 2022’nin ilk çeyreğindeki son durumunu paylaştı.

Sektörün bir diğer başarılı oyuncusu Apple da Avrupa’da yüzde 21’lik pazar payına sahip. 2022’nin ilk çeyreğinde 8,9 milyon iPhone satan şirketin geçen yıla göre büyüme oranı sadece yüzde 1. Piyasanın geneline göre daha sabit bir performans sergilediğini söyleyebiliriz.

Xiaomi için Avrupa’da işler pek de iyi gitmiyor. Zira 2021’in aynı dönemine göre yüzde 22’lik bir düşüş yaşayan üretici yüzde 20’lik pazar payıyla karşımıza çıkıyor.

Bunun dışında sektörde en etkileyici performanslardan birisi de realme’ye ait. Şirket, 2021’de 800 bin olan satış sayısını bu yıl 2,1 milyona çıkarmayı başardı. Aynı zamanda pazar payını yüzde 177 oranında artırdı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor