Tüp Bebek Tedavisinin Aşamaları

Tüp Bebek Tedavisinin Aşamaları
Tüp Bebek Tedavisinin Aşamaları hande erol

Tüp Bebek Tedavisinin Aşamaları

 İzmir Tüp Bebek Kliniğimizde tedavi genellikle 5 aşamada yapılır. Bunlar sırasıyla ilk görüşme, yumurtlama izleme (yumurtlama indüksiyonu), yumurta toplama, sperm toplama ve döllenme (döllenme) ve embriyo transferini içerir.

 1) İlk görüşme

 İzmir'deki kliniğimizde tüp bebek tedavisi yüksek başarı oranı ile uygulanmaktadır. Başarı oranımızı artıran ilk faktör, anne ve baba adaylarının genel sağlıklarının doğru bir şekilde muayene edilmesidir. Birçok tüp bebek tedavisi, kadının ve hamile babanın bilinen tıbbi geçmişlerini veya diğer bilinmeyen  sağlık durumlarını yeterince ele almadığı için ihmal nedeniyle başarısız olur. Sarılmak. Nurettin Ersöz İnce kliniğimizde tüp bebek hastalarında kısırlık nedenlerini detaylı olarak inceliyoruz. Altta yatan neden bulunur ve tedavi edilebilirse, önce faktörü ortadan kaldırmak için tedaviye başlanmalıdır. Bu nedenle çiftin aşı ve tüp bebek tedavisinden fayda sağlayıp sağlayamayacağının belirlenmesi gerekir. Son olarak tüp bebek tedavisinde kişiye özel bir program ve zamanlama oluşturulmalıdır. Hamilelik öncesi danışmanlık, tedavi başarı oranları hakkında bilgi ve risk değerlendirmesi sonrasında bir tedavi planı geliştirilir.

 2) Yumurtlama takibi (yumurtlama indüksiyonu)

 Adetin 2. veya 3. günü ultrason ile rahim ve yumurtalıklarda sorun olup olmadığını kontrol ederiz. Rahim duvarında kalınlaşma veya kist oluşumu gibi durumlar varsa tedavi tekrarlanır. Ultrason sonuçlarında herhangi bir sorun yoksa "yumurta uyarıcı" tedavisine başlanacaktır. Östrodiol kan düzeyleri ve ultrason incelemelerine 2-3 gün arayla devam edildi ve  yumurta gelişimi izlendi. Yumurtalar belirli bir boyuta ve olgunluğa ulaştığında yumurtaları kırmak için bir enjeksiyon yapılır.

Tüp bebek baştan sona ne kadar sürer?

 Tüp bebek için hazırlık genellikle 2-4 hafta sürer ve yükselme aşaması yaklaşık 8-10 günlük doğurganlık aşılarını ve bundan 2 gün sonra yumurta toplamayı içerir.

 Tüp bebek ağrılı bir tedavi midir?

 Çoğu hasta işlem sırasında önemli bir rahatsızlık bildirmedi. Bazı kadınlar yumurtalık uyarımı sırasında şişkinlik hissedebilir ve yumurta alımından sonra hafif kanama veya kramp yaşayabilir.

 IVF'nin olası yan etkileri nelerdir?

 Bu süreçteki dinamik değişiklikler göz önüne alındığında, çoğu hasta süreci çok iyi kabul etmektedir. Dozlama rejimimizi değiştirdiğimiz için bu günlerde nadiren yumurtalık hiperstimülasyonu görüyoruz. Sağlıklı embriyoları tanımlamak için sıralama teknolojisini kullandığımız için artık ikizleri ve üçüzleri önleyebiliriz. Başka bir deyişle, şişkinlik ve rahatsızlık bir yana, tedavi aslında yıllar öncesine göre  iyi tolere edilmektedir.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor