Türkiye’yi gururlandıran başarı

Türkiye’yi gururlandıran başarı
Türkiye’yi gururlandıran başarı hande erol

ASELSAN’ın 2022 yılı ilk yarı finansal sonuçları açıklandı. ASELSAN’ın 6 aylık cirosu geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 55 büyüyerek 10,8 milyar TL’ye ulaştı. ASELSAN yatırımlarıyla sürdürülebilir büyümesine devam etti.

Şirketin brüt kârı, geçen yılın ilk yarısına göre yüzde 33 seviyesinde artarken; Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kârı (FAVÖK) geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 42 artış göstererek 2,7 milyar TL’ye yükseldi. FAVÖK marjı yüzde 25 olarak gerçekleşti. ASELSAN’ın net kârı da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 50 oranında artarak 3,8 milyar TL seviyesine ulaştı. Şirketin özkaynaklarının aktife oranı yüzde 54 olarak gerçekleşti.

ASELSAN’da teknolojiye yön verme hedefiyle çığır açıcı teknolojilere yönelik temel araştırma çalışmalarını inovatif bakış açısı ile, yapay zekâdan otonomiye, fotonikten metamalzemeye, biyosavunmadan kuantum teknolojilerine kadar uzanan geniş bir alanda, ülkemizi ve ASELSAN’ımızı daha ileriye taşımak üzere sürdürmekteyiz.

Savunma Sanayii Başkanlığımızın vizyonu doğrultusunda ASELSAN’da, hem ürün ve sistem geliştirmek için hem de kritik teknolojilerin sahibi olmak için yüksek kapasiteli insan kaynağından aldığımız gücü de harekete geçiriyoruz. İnovasyonu ve Ar-Ge’yi üretimden pazarlamaya, tedarikten yönetime kadar tüm iş süreçlerinde faaliyetlerimizin odak merkezi haline getirerek ulusal ve uluslararası alanda başarılara imza atıyoruz.

2022 yılının sadece ilk yarı yılında tedarikçilerimize 10,9 Milyar TL’ye yaklaşan ödeme yaparak finansal katkı sağladık. Ayrıca bu 6 aylık süreçte 106 ürünün de millileştirilmesini başarı ile tamamladık. Böylelikle son 3 yılda millileştirdiğimiz ürün sayısını 613’ün üzerine çıkartarak 331 milyon USD’ye yakın bir büyüklüğün ülkemizde kalmasını sağladık.

Milli mühendislik gücümüzle ürettiğimiz uydu haberleşme sistemi teknolojilerimiz kritik roller üstlenmeye devam ediyor. Bu yıl kardeş ülkemiz Azerbaycan’da düzenlenen TEKNOFEST’e biz de ASELSAN olarak önemli bir katılım sağladık. Toplam 21 ürün ve sistemimiz ile katıldığımız Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’te yerli ve milli imkânlarla ürettiğimiz ürünlerimiz ASELSAN standında sergilenirken birçok ziyaretçiden de yoğun ilgi gördü.

“ASELSAN 2008 yılında 97’nci sıradan dâhil olduğu dünya savunma sanayi devleri arasındaki (Defense News Top 100) başarısını bu yıl da 49. sırada yer alarak sürdürmüştür. Prof. Dr. Haluk GÖRGÜN; “Defense News Top 100” listesinde ilk 50’de yer alan tek Türk şirketi olduk. Ülkemiz adına geliştirdiğimiz yüksek teknolojiler ile hem ulusal hem de uluslararası platformda elde ettiğimiz başarılar artarak devam etmektedir.”

“İklim değişikliği” ile “yeşil dönüşüm” konularının ele alındığı Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi (EKO İKLİM) zirvesinde ASELSAN olarak sürdürülebilir bir dünya için ürettiğimiz çözüm ve uygulamalarımızı anlattık. Yerli ve milli olarak geliştirdiğimiz yenilenebilir enerji, elektrikli ulaşım ve akıllı şehirler konularındaki çözümlerimizi sergiledik.

Geleceğimiz için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Katılım gösterdiğimiz Gençlik Bilişim Festivalinin “Türkiye’nin Uzay Yolculuğu” başlıklı oturumunda Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketlerinin yöneticileri ile bir araya geldik. Oturumda ASELSAN’ın uzay alanındaki projeleri ve vizyonu hakkında gençlerle paylaşımlarda bulunduk.

Savunma sanayinde nitelikli iş gücünün yetiştirilmesine katkı sağlamak amacıyla kurulan ASELSAN Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz, milli teknoloji hamlesinin parçası olmak isteyen başarılı gençlerin tercihi oldu. İngilizce hazırlık sınıfı olan okulumuz, Liselere Giriş Sınavı sonuçlarına göre bu yıl 0,44’lük dilimden öğrenci aldı. Gençlerimizle hem ülke hem de kendi gelecekleri için birlikte yürümeye devam edeceğiz.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor