Ukrayna’ya yapay zeka desteği

Ukrayna’ya yapay zeka desteği
Ukrayna’ya yapay zeka desteği hande erol

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi, hiç kuşkusuz son yılların en büyük tarihi olaylarından birisi oldu. Savaş, kullanılan teknolojiler ile de ayrı bir özelliğe sahip. Birçok yeni teknoloji savaşta stratejik olarak kullanılıyor. Son olarak Ukrayna yapay zeka desteği alıyor.

Her savaşta mutlaka mücadele hırsını kıran veya sabote eden kişi ve kesimler oluyor. Ayakta kalma mücadelesi veren Ukrayna’da bu duruma sıfır tolerans ile yaklaşılıyor. İçişleri Bakanlığı, Rusya ile devam eden savaşta potansiyel sabotajcıları belirlemek için yapay zeka desteği kullanıyor.

İçişleri Bakanı Birinci Yardımcısı Yevgeny Yenin, Rusya Liberal Demokrat Partisi (LDPR) ile bağlantısı olduğundan şüphelenilen kişilerle ilgili veri tabanı yapay zeka desteği ile bir rapor olarak Ukrayna Güvenlik Servisi’ne sunulduğunu belirtti. Yenin, konuya ilişkin olarak şu ifadelere yer verdi.

123’ten fazla karşı sabotaj grubu kuruldu ve en az 1500 kişi dahil edildi ve sonucun gelmesi uzun sürmedi. Sabotaj ve istihbarat faaliyetlerinden şüphelenilen 800’den fazla kişi gözaltına alındı ​​ve soruşturma için SBU’ya (Ukrayna Güvenlik Servisi) teslim edildi.

Rapora göre sabotaj grupları, sosyal medyada heves kırıcı açıklamalardan Ukrayna silahlı grupların yerini paylaşmaya çalışmak, füze veya topçu ateşinin etkinliğini kaydetmek gibi birçok sabote eyleme karışıyor. Öte yandan Yenin, sabotajcıları belirlemede yapay zeka kadar Ukrayna halkından da destek aldıklarını belirtti.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor