VPN Neden Kullanılır?

VPN Neden Kullanılır?
VPN Neden Kullanılır? hande erol

VPN Neden Kullanılır?

Bir VPN, birkaç farklı protokol ve teknolojiyi birlikte kullanır. Karşı taraftaki bir bilgisayar ile diğer bilgisayar arasındaki iletişimin şifrelenmesiyle güvenli bir tünel oluşturulur.

 Bu tünelden geçen bilgiler şifreli olduğu için müdahale eden veya girmeye çalışan kişiler sadece şifrelenmiş bilgileri göreceği için güvenliğiniz garanti altına alınmıştır. Şifreleme düzeyi ne kadar iyi olursa, gizliliğiniz o kadar güvenli olur. Aynı zamanda tüm trafiğinizi (DNS sorguları dâhil) bu tünele yönlendirirseniz tam korumaya sahip olursunuz.

 Virtual Private Network terimi, Türkçe ‘ye "Sanal Özel Ağ" olarak çevrilebilir. En basit anlamıyla gerçek IP adresinizi gizlemenizi ve farklı bir IP adresi kullanarak internete bağlanmanızı sağlayan bir hizmettir. Bir VPN bağlantınızı korur ve ayrıca herhangi bir ağa bağlandığınızda bağlantınızı şifreleyerek kimliğinizin bilinmemesini sağlar. VPN tünelleri sayesinde ülkenizdeki yasaklı, kısıtlanmış web sitelerine veya IP adreslerine erişebilirsiniz, çünkü bunlar arasındaki iletişim şifrelidir ve gezinirken nereye gittiğinizi belirlemek imkânsızdır. VPN tüneli, gönderdiğiniz ve aldığınız tüm verileri şifreler. İnsanların ne yaptığınızı görmesini engellemek için bir güvenlik sistemi olarak da kullanılabilir.

 VPN'leri yapılarına göre ayıracak olursak donanım tabanlı çözümler ve yazılım çözümleri olarak ikiye ayırabiliriz. VPN çözümleri, bilgisayarınıza veya cep telefonunuza özel bir ağ denetleyicisi olarak kurulur. Genel olarak, işletim sistemlerine gömülü çeşitli VPN protokolleri de vardır. Tek yapmanız gereken VPN sağlayıcınızın ayarlarını girmek ve VPN'ye bağlanmak.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor