Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Xiaomi 12 Ultra

Xiaomi 12 Ultra

admin admin -

Geçtiğimiz yılın aralık ayında kullanıcıların beğenisine sunulan Xiaomi 12 serisinin henüz tanıtılmayan modeli Xiaomi 12 Ultra ile ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Daha önce başlangıç fiyatı sızdırılan akıllı telefonun şimdi de pil özellikleri ortaya çıktı.

Akıllı telefon sektöründe sızıntıları ile ön plana çıkan Digital Chat Station, çok yakında tanıtılması beklenen Xiaomi 12 Ultra’nın pil özelliklerini sızdırdı. Weibo üzerinden paylaşılan görselde cihazın pil kapasitesi ve desteklediği şarj hızları gözler önüne serildi.

Akıllı telefonun daha önce bazı teknik özellikleri de ortaya çıkmıştı. Buna göre cihaz, 2k çözünürlüklü 120 Hz tazeleme hızı sunan HDR10+ desteğine sahip kavisli bir panelle kullanıcıların karşısına çıkacak. Güvenlik yöntemi olarak belirlenen parmak izi okuyucu ise ekranın altına konumlandırılacak.

İşlemci tarafında ise tanıtılan Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1’in kullanılması bekleniyor. 4 nm mimariye sahip olan yonga seti, bir adet 3.0 GHz ARM Cortex-X2, üç adet 2.5 GHz ARM Cortex-A710 ve dört adet 1.8 GHz ARM Cortex-A510 çekirdeklerine ek olarak Adreno 730 grafik birimine ev sahipliği yapıyor.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde Weibo üzerinden Xiaomi 12 Ultra’nın başlangıç fiyat etiketi sızdırılmıştı. Buna göre akıllı telefonun Avrupa’da 999 eurodan başlayan fiyatlarla satışa çıkacağı büyük ölçüde belli olmuştu.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir