Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Yakında Bixby 2.0’ın Geleceği Açıklandı

Yakında Bixby 2.0’ın Geleceği Açıklandı

admin admin -

Samsung şirketinin çok büyük beklentiler ile geliştirmiş olduğu sanal asistanlardan Bixby, Galaxy S8 modeli, Galaxy S8 Plus modeli ve de  Galaxy Note 8 modeli içerisinde kullanılıyor. Galaxy S8 serisiyle beraber ilk duyurusu yapılmış olan Bixby, yazılım bölümündeki eksiklerin hiç bir şekilde giderilememesi sebebiyle uzun bir zaman boyunca Samsung şirketinin başını ağrıtmış oldu.

Telefonlarda yer alan Bixby ile ilgili butonu ise yanlışlıkla basılmış bir butondan daha ileriye gidemedi. Aradan geçmiş olan zaman içinde hazır duruma getirilmiş Bixby ile alakalı yayınlanmış güncelleme sayesinde sesli komutlar tamamen aktif bir duruma getirildi. Siri’den değişik bir şekilde zincirleme komutları algılayarak sürdürebilen Bixby, kısa bir zamanda eleştiri oklarını da üstünden atabilmeyi başardı.

Samsung şirketinin Bixby’yi geliştirme ile ilgili çalışmaları tam gaz sürerken, Güney Kore’den çok fazla dikkat çekmekte olan bir gelişme ise internet ortamına sızmış oldu. Açığa çıkmış olan bilgilere bakılırsa Samsung şirketi, Bixby 2.0 ile ilgili çalışmalarını kapalı kapılar arkasında devam ettiriyor. 

Hali hazırda aktif bir şekilde kullanımda bulunan Bixby, ne kadar iyi  bir durumda olsa bile bir takım komutları algılamakta yetersiz kalmakta. Beklenmekte olan ilk gelişmenin algı ile uygulamanın konusunda olması beklenmekte. Buna ek bir şekilde Bixby 2.0 sürümüyle desteklenmiş olan dil sayısının da çoğalması gündemde. Şu an içerisinde yalnızca İngilizce ve de Kore dilinde çalışmakta bulunan sesli komutların öteki diller için de gelecek olması muhtemeldir.

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir