Youtube İzlenme Sayısını Nasıl Artırabilirsiniz?

Youtube kanalınıza video yükledikten sonra yüklediğiniz video Youtube arama sonuçlarında çıkmaya başlayacaktır. İzlenme sayısı arttıkça arama sonuçlarında daha üst sıralara çıkmaya başlayacaktır. Videonun en üst sıralarda çıkması daha çok izlenme ve daha çok kazanç demektir. Youtube izlenme sayısı artması için birtakım adımları gerçekleştirmeniz gerekir. Bu adımları gerçekleştirdiğiniz zaman hem izlenme sayınız artar hem de kazancınız artar.

Youtube İzlenme Sayısını Nasıl Artırabilirsiniz?
Youtube İzlenme Sayısını Nasıl Artırabilirsiniz? Tugrul Demir

 

Video Kapak Resimlerini İlgi Çekici Hazırlamak

Video kapak resimlerini ilgi çekici hazırladığınız zaman videoları aratan ziyaretçilerin ilgisini çekecek ve videonuzu izlemek isteyecektir. Video kapak resmi ilgi çekici ve hazırladığınız videoyu anlatan bir resim olmalıdır. İnsanların video izleme kararlarını ilk birkaç saniye içerisinde vermektedirler ve bu süre içerisinde kapak resmi oldukça etkilidir.

Fikir sahibi olmanız için hazırlanan video ile ilgili Youtube videosu araması yaparak çıkan sonuçlarda video kapak resimleri incelenebilir. İncelediğiniz videolar doğrultusunda yükleyeceğiniz video kapak videosunu ilgi çekici olarak seçebilirsiniz. Bu oranda ziyaretçilerinizin ilgisini çeker izlenme sayınız bu oranda artar.

Kısa ve İlginç Video Başlığı Belirleme

Ziyaretçiler video kapak resimlerinden sonra video başlığına bakmaktadır.

Video yüklerken yazacağınız başlık;

  • Kısa ve öz olmalıdır
  • Video içeriğini tam anlatan başlık olmalıdır. Video ile alakasız başlık seçilmemelidir.
  • Çok uzun video başlığı seçilmemelidir.
  • En, inanılmaz, muhteşem vs kelimelerin geçmesi olumlu etki yapar.

Bu maddelerdeki anlatılanlara uygun olmalıdır. Video başlığının ilgi çekici olması izlenme sayısını arttırır. Çok uzun cümleler başlık olarak belirlendiği zaman hem başlık akılda kalmayacaktır bununla beraber videoya ulaşmada zorluk çekilecektir.

Video Açıklaması

Video açıklaması, izlenme sayısını arttırmada etkilidir. Bu sebeple video açıklaması videoyu tam olarak anlatmalıdır. Video içeriği ile ilgili hazırlanmış detaylı açıklama yazısı videonun arama sonuçlarında önlerde çıkmasına olanak sağlar. Video açıklaması, video başlığını yani anahtar kelimeleri içeren bir cümle olması daha iyi olacaktır. Video açıklamasını buna uygun seçmekte fayda vardır.

Videolara Kaliteli Etiket Ekleme

Video etiketi ile video için birçok arama terimi kullanılabilir. Etiketler video içeriği ile olmalıdır, video ile alakasız olmamalıdır. Etiket eklerken, hangi anahtar kelimelerin sizin videonuzu ifade ettiğini düşünüyorsanız onu ekleyin. Videolara etiket eklememe durumunuz da var isteğe bağlı değişir. Eğer etiket eklerseniz video izlenme sayısını arttırır.

Birçok Dilde Video Başlığı Ve Açıklaması Ekleme

Yabancı dilde de videolar izlenmektedir. Yapılan arama sonuçlarında anlamadığınız dildeki başlık videosu ilginizi çekmeyecektir. Bu sebep ile başka ülkede yaşayan Youtube ziyaretçilerinin yüklediğiniz videolara ulaşabilmesi için video başlığını ve açıklamasını çeşitli dillere çevirerek eklemenizde fayda vardır. Farklı ülkelerde yapılan aramalarda o ülkenin diline yapmış olduğunuz çeviri gösterilecek böylece izlenme sayısı da artmış olacaktır.

Çevrenize Yüklediğiniz Videolardan Bahsedin

Youtube kanalına yapmış olduğunuz işleri ilk baş yakın çevrenize anlatın. Kanalınıza abone olmalarını sağlayın ve videolarınızı izlemelerini isteyin. Bu sayede arkadaşlarınızda yakın çevresine kanalınızdan bahseder ve kitleniz genişler. Abone sayısı arttıkça kanalınız Youtube gözünde daha değerli olacaktır ve izlenme sayısı da bu oranda artacaktır.

Sosyal Medya Gücü

Youtube kanalınız ile aynı isimde olan Facebook, İnstagram ve Twitter gibi sosyal paylaşım platformlarından hesaplar açın. Youtube kanalınıza videolar yükledikçe bu hesaplarda da paylaşmaya devam edin. Bununla beraber yüklediğiniz videolar Youtube dışındaki sosyal platformlarda da izlenmiş olacaktır. Arkadaşlarınızın veya yakın çevrenizin bu hesapları takip etmelerini ve videoları paylaşmalarını isteyiniz. Bu sayede izlenme sayınızda artış olacaktır ve geniş kitlelere de hitap etmiş olacaksınız.

Youtube Kanalınıza Her Gün Video Yükleyin

Youtube kanalınıza her gün en az 1 veya 2 video yüklemeniz daha iyi olacaktır. Bu sebeple kanalınız her gün biraz daha büyümeye başlar. Hızlı büyüyen kanallar da zaten günde birden fazla video yüklemektedir. Bu sebeple de kanalları hızla büyümüştür. Yüklediğiniz en az bir video ile de yüklediğiniz videolar hem izlenir hem de kazançlarınız da bu oranda artar.

Videolarınızın Beğenilmesini Ve Yorum Yazılmasını Sağlayın

Video beğeni ve yorumları Youtube gözünde önemlidir. Bu sebepten dolayı videonuzun başında veya sonunda videoyu beğenmelerini ve yorum yazmalarını isteyin. Bu isteğinizi ziyaretçilerinizi sıkmadan söyleyin videoda çok fazla tekrar ederseniz izleyiciler sıkılacaktır hem de video içeriğini olumsuz etkileyecektir. Ziyaretçi etkileşimi yani beğeni ve yorum sayısı yüksek olan kanallar her zaman bir adım önde olacaktır.

Youtube'u Örnek Alın

Videoyu yüklemeden önce hazırladığınız içerik ile ilgili Youtube araması yapın ve önde çıkan videoların;

  • Kapak resimlerini
  • Video başlıklarını
  • Video açıklama yazılarını
  • Kullanılan etiketleri inceleyin.

Bu sayede sizde bir fikir sahibi olabilirsiniz buna bağlı olarak seçimler yapabilirsiniz. Bu videoların Youtube açısından olumlu yaptıklarını ve ilk sırada çıktıklarını göz önünde bulundurun. Bu noktaları da göz önünde bulundurarak videonuzu kanalınıza yükleyin. Bu sayede yüklediğiniz videonun izlenme sayısı da yüksek olur.

Youtube'da izlenme sayısını arttırmak için izlenen yollar bu şekildedir. Bu adımları doğru yaptığınız takdirde video izlenme sayınız artacaktır. Hem Youtube gözünde değerli olursunuz hem de motivasyonunuz artar. Bununla beraber videolarınız daha özgün olacaktır.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor