Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. İntikam İçin Sahte Facebook Hesabı Açtı, Hapise Girdi

İntikam İçin Sahte Facebook Hesabı Açtı, Hapise Girdi

admin admin -

Günümüzde sosyal medya kullanıcılarının başvurduğu başka bir yöntem ise sahte hesap açarak eski sevgililerini takip etmek. Sahte hesap açmanın suç olduğunu da hepimiz biliyoruz.

Stephani Renae Lawson adındaki bayan, eski erkek arkadaşının başını derde sokmak istediği için 2015 yılında sahte bir Facebook hesabı açarak, eski erkek arkadaşının onu takip ettiğini, kaçırdığını ve dövdüğünü söyleyerek bu iddialarla polise gitti. Las Vegas’ta yaşayan kadın, Orange County Register’ın belirttiklerine göre sahte bir Facebook hesabı açarak bu hesaptakileri kanıtların bir parçası olarak gösterdi. Suçlamalar, Irvine, Kaliforniya’daki eski sevgili Tyler Parkervest’e gönderildi. Tyler, ilk defa geçtiğimiz yıl bu zamanlarda mahkemeye çıktı. Stephani, Tyler’a karşı toplamda sekiz polis rapordu doldurdu. Tyler Parker adına olan Facebook hesabı, Stephani’nin söylediğime göre kendisinin pek çok şeryin yanı sıra, tanıklık yapmaması için de tehdit etmişti. Ancak bu Facebook hesabının ekran görüntüleri, mahkemenin her şeyin göründüğü gibi olup olmadığı konusunda şüphheye düşmesine sebep oldu. Savcılar, Facebook ve T-Mobile’dan Stephanş’nin telefonu ve IP kayıtlarını açmalarını istediler. Bölge Savcısı yardımcısı Mark Geller’ın söylediğine göre, ihtiyaçları olan belgeleri alabilmek için bütün yaz uğraşmaları gerekmişti. 25 yaşındaki Stephani, iki suçu üstlenmek zorunda kaldı hem yalan şahitlik hem de haksız tutuklama. Stephani Lawson, bir yıl süre hapis cezası aldı.

Facebook, direkt olarak bu dava hakkında konuşmaktan kaçınsa ve Lawson’ın nasıl sahte bir isim kullanarak hesap açtığına cevap vermese de, “bu tür dolandırıcılıklara karşı özel bir ekibi bulunduğunu” ifade etti.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir