Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. 150 milyon dolarlık yatırım

150 milyon dolarlık yatırım

admin admin -

150 milyon dolarlık yatırım

Son dönemde Türk basketbolunun oldukça başarılı olduğu ve temsilcilerimiz Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko’nun daimi oyuncular olduğu Euroleague ile yıldırım gelişimi devam ediyor.

 Avrupa basketbolunun artan popülaritesi dünya üzerinde büyük bir etki yarattı. Rekabetin yoğun olduğu Euroleague’de maaşlar Amerikan basketbol ligi (NBA) kadar yüksek olmasa da her sezon ilgiyi artırmanın yollarını aramaya başladılar.

 Ülkemizin büyük spor kulüplerinde Euroleague şampiyonlarının kazandığı rakamlar zaman zaman tartışmalı hale geldi. Merhum Galatasaray eski başkanı Mustafa Cengiz, basketbol sektörünün yeterince destek görmemesine yönelik eleştirileri eleştirerek, “Fenerbahçe basketbolu Türkiye’nin gururu ama Euroleague şampiyonu olunca ne kazanıyor biliyor musunuz? 1 milyon avro. Peki ne harcıyorlar? betturkey

40 milyon euro”.

 O zamanlar bu sözler üzerine hararetli bir tartışma yaşanıyordu ve zaman zaman taraftarlar için de meşru bir durum haline geliyordu. Harcanan ve kazanılan rakamlar arasındaki büyük farklar her zaman dikkat çekmişti. Buna rağmen Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko yatırımlarına devam ederek başarılarını sürdürdüler.

 Bu sözler o dönemde çok tartışıldı ve hatta zaman zaman hayranlar için meşru bir durum haline geldi. Kullanılan ve kazanılan sayıların yüksek olduğu her zaman not edilmiştir. Buna rağmen Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko yatırımlarına devam ederek başarılarını sürdürdüler.

 TURKHA FINAL FOUR ETINE

 Final Four ilk olarak 1966 ve 1967 sezonlarında tanıtıldı ve 1988’den itibaren kalıcı hale geldi. Anadolu Efes ve Fenerbahçe 5 kez finale kaldı. Anadolu Efes, Efes Pilsen olarak 2000 ve 2001’de üçüncü, 2019’da ikinci, 2021 ve 2022’de şampiyon oldu. Fenerbahçe ilk Final Four’unu 2015’te yaşayarak organizasyonda dördüncü oldu. 2016’da finalde CSKA Moskova’ya yenilen sarı denizli ekip, 2017’de İstanbul’da şampiyonluk yaşamıştı. 2018’deki ikinciliği 2019’daki dördüncülük takip etti.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir