Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. 2018 Senesi Android İçin Arttırılmış Gerçeklik Senesi Olacak

2018 Senesi Android İçin Arttırılmış Gerçeklik Senesi Olacak

admin admin -

Google şirketi, 2018 senesinde yüz milyonlarca Android işletim sistemli akıllı telefonun artırılmış gerçeklik yeteneklerine kavuşacak olduğunu müjdeledi. Google şirketi ARCore geliştirme çerçevesinin sayesinde, artırılmış durumdaki gerçekliğin milyonlarca sayıdaki insan için gündelik bir şey durumuna gelecek olduğu ifade edilmekte.

Firma şu anda deneyimleri inşa etmeleri amacıyla geliştiricilere yardım etmekte oldukları ve bunun sayesinde artırılmış gerçekliğinde günlük bir alışkanlık durumuna getirilmesinin istenmekte olduğu belirtiliyor. Öte yandan, oyun ve de alışveriş uygulamaları benzerinde artırılmış gerçeklik  ile ilgili içeriklerinin paraya çevrilmesi amacıyla da olanaklar bulunduğunun altı çizilmekte. Önümüzdeki birkaç sene içinde artırılmış gerçekliğin pek çok Android cihaza çekirdek özellik bulunacağına da dikkat çekilir iken, bunun gerçekleşmesi ile para kazanmanın doğal  bir gelişiminin gerçekleşecek olması da beklenmekte.

Ağustos ayı içerisinde sunulmuş olan ARCore SDK (yazılımı geliştirme kiti) ile beraber bu teknoloji odağına sahip uygulamaların özel  bir derinlik sensörlerine gerek bulunmadan cihazlarda yaygınlaşacak olması hedeflenmekte. Şimdilik ise Google Pixel ve de Samsung Galaxy S8 cihazlar içerisinde kullanılabilmekte olan ARCore’un bu senenin sonuna kadar dünya çapında yer alan 100 milyon tane Android cihazda çalışacak olduğunun sözü verilmekte. Gelecek seneye gelindiği zaman ise giriş seviyesi ve de orta seviye modellerde dahil  olmak üzere destek sunulmakta olan cihazların yüz milyonlara çıkacak olması bekleniyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir