Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. 30 Haziran Tarihinde Android Market’in Kapanacağı Açıklandı

30 Haziran Tarihinde Android Market’in Kapanacağı Açıklandı

admin admin -

Google ve de Android işletim sistemleri tutkunlarının kullanmakta olduğu bazı platformlar ne kadar çok  popüler olur ise olsun, zaman geçtikçe vadesini de tamamen dolduruyorlar Şimdi ise gündeme Android Market’in kapanması geldi.

Google şirketi bugün yapmış olduğu özel bir açıklama içerisinde, 30 Haziran tarihi itibari ile Android Market’e vermekte bulundukları desteğini sona erdirecek olduklarını açıkladı. Bilmeyenlere ise açık bir şekilde belirtmek gerekiyor Android Market, Google Play isimli android uygulamaları sunan platformun öncüsü idi.

Android Market ise, sadece Android 2.1 Eclair ya da daha eski sürüm çalıştırmakta olan cihazlar için kullanılmakta idi. Android Eclair de o kadar çok eski durumdaki, Android işletim sistemlerinin dağıtım tablolarında ise arayıp bulmak bile fazlasıyla zor. Durum böyle iken, artık çok az sayıdaki geliştirici bu eski sürüme destek vermeye devam ediyor idi. Buna karşın ise Android Eclair belirtli bir kullanıcı kitlesine sahip.

Google şirketi, Android Market kapatılmış olduğunda ise kullanıcıların orijinal  olan Android Market uygulaması içerisindeki teknik kısıtlamalar” sebebi ile cihazlarında herhangi bir bildirim almayacak olduğunu açık bir şekilde belirtmekte. Dolayısı ile, Android 2.1 Eclair işletim sistemi ile çalışmaya devam eden cihazlara sahip bulunanlar varsa, 30 Haziran 2017 tarihinden hemen önce Android Market’e uğrayarak diledikleri uygulamaları cep telefonlarına depolamayı hiç bir şekilde unutmasınlar. Ancak ”yok ben o kadar zahmete hiç bir şekilde giremem” şeklinde konuşanlar, ya yeni işletim sistemine sahip bir cihaz almayı veyahut Android sürümüne güncelleme yapmayı düşünebilirler.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir