Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. 300 Milyon Yıl Önce Türkiye Okyanus Ülkesiymiş!

300 Milyon Yıl Önce Türkiye Okyanus Ülkesiymiş!

admin admin -

Fransa’da yayın yapan bilim sitesi La Terre du Futur’da “Pangea” araştırma pek çok kişinin ilgisini çekmeyi başardı. Dünya’nın 300 milyon yıl öncesini gösteren Maleozoik dönemi sonları ile Mezozoik dönemi başlarında var olan dördüncü ve son “süper kıta” olarak bilinen Pangea dönemi bir harita ile aktarıldı. Günümüzden tam 175 milyon yıl önce yeryüzünde kıtaların ayrılmaya başlandığının aktarıldığı haritada okyanusların yerine sığ denizlerin olduğu ve dinazorların yaşadığı Pangea  döneminde ülkeler arasında herhangi bir sınırın olmadığı aktarıldı.

Ayrıca şimdilerde buzullarla kaplı olan Grönland ile Akdeniz’e komşu olmadığı halde iklimi ve diğer öğeleri benzer olan ve Akdeniz ülkesi olarak anılan Portekiz komşuydu. Haritada dikkat çeken bir diğer unsur da Türkiye’nin üç tarafı denizlerle çevrili kıtalar arası bir köprü değil de bir okyanus ülkesi olması.

türkiye

Kıtaların daha öncesinde bir olduğunu ortaya atan ilk isim olan Alfred Wegener’e göre dünyamızın şu anki hali bir yapbozun parçalarını temsil ediyordu. Ortaya atıldığı dönemde pek çok kişi tarafından bu fikir kabul görmese de günümüz bilim insanları tıpkı Alfred Wegener gibi düşünüyor. 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir