Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. 40 saatlik ofis hayatı artık geçmişte kaldı

40 saatlik ofis hayatı artık geçmişte kaldı

admin admin -

Pandeminin etkilerinin en çok yansıdığı alanlardan biri de iş hayatı oldu. Şirketler virüse karşı çeşitli önlemler almaya çalışırken salgının seyrine göre de sık sık planlarını değiştirmek zorunda kaldılar. Apple, Google, Microsoft gibi pek çok şirket uzaktan ve evden çalışmaya geçiş yaparken, yeni çıkan varyantlar nedeniyle ofise dönüş planlarını da ertelemek ve hatta çalışma şekillerini kalıcı olarak değiştirmek zorunda kaldılar.

Aşılama çalışmaları devam ederken hâlâ virüsün hızla yayılması iş hayatındaki belirsizlikleri de beraberinde getiriyor. CNN’in sorularını yanıtlayan teknoloji dünyasının önde gelen CEO’ları salgın gölgesinde şekillenen iş hayatı ile ilgili öngörülerini paylaştılar.

DROPBOX: “SINIRLAR ORTADAN KALKTI”

Dropbox’ın kurucusu Drew Houston fabrika çalışma biçimini esas alan 40 saatlik çalışma haftasının artık geride kalacağını söylüyor. Houston sözlerine şu şekilde devam ediyor: “İş yeri artık işin olduğu her yerde olacak ve çalışma haftası her insan için işin en iyi olduğu zaman olacak.” Houston, sınırların ortadan kalkmasıyla daha fazla yeteneğin çekilebileceğine de dikkat çekiyor.

Dropbox kurucusu, ayrıca şirketlerin ve çalışanlar arasındaki sosyal sözleşmelerin yeniden düşünülmesi gerektiğini de belirtiyor:

“İşverenler ve çalışanlar için yeni bir sosyal sözleşme ve zihniyet değişikliği gerekiyor. Şirketlerin, ekipleri için doğru politikaları ve davranışları bulmak için yöneticilere, işlerin yürümesi için de çalışanlara güvenmeleri gerekecek.

Bu ânın heyecan verici yanı; nasıl çalışmak istediğimize karar verecek olmamız.”

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir