Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. 400 Milyon Dolar Fiyat Biçilen Yik Yak 3 Milyon Dolara Satıldı!

400 Milyon Dolar Fiyat Biçilen Yik Yak 3 Milyon Dolara Satıldı!

admin admin -

Teknoloji dünyasında ne yazık ki her şey beklendiği gibi olmuyor. Kısa bir süre önce 400 milyon dolara alıcı bulan popüler Yik Yak uygulaması sudan ucuza 3 milyon dolara satıldı.

Tyler Drooll ve Brooks Buffington isimli ögrenciler tarafından 2013 yılında geliştirilen ve kullanıcıalrın anonim bir şekilde mesajlaşmasına imkan tanıyan mobil uygulama Yik Yak Atlanta merkezli Square adında bir şirkete sudan ucunz bir fiyat olan 3 Milyon dolardan daha az bir fiyata satıldı. 

Bir zamanlar çok popüler olan Yik Yak uygulaması o kadar popülerdi ki 400 milyon dolar bandından satış kapısını aralıyordu ancak ilginç bir şekilde uygulama 3 milyon dolara satıldı. 

yik-yak-satıldı

Okullarından mezun olan bu iki isim uygulamalarını geliştirmek adına tüm vakitlerini harcadı ve uygulama başta Amerika olmak üzere pek çok yerde kullanıcıların ilgisiyle karşılandı. Uygulamanın hızla yaygınlaşmasıyla birlikte değeri çok kısa bir süre içinde 400 milyon dolara erişti. 

yik-yak-satıldı

Popülerliğini koruduğu sırada 62 milyon dolar gibi oldukça yüksek bir yatırım alan şirket online ortamlarda linç girişimlerine bir türlü çözüm bulamadığı için kısa sürede düşüşe geçti. 

Yik Yak’ın yoluna nasıl devam edeceği ise merak konusu. 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir