Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. 65 yaş üzeri ücretsiz toplu taşıma bitecek mi

65 yaş üzeri ücretsiz toplu taşıma bitecek mi

admin admin -

Ülkemizde toplu taşıma kullanan 65 yaş üstü vatandaşlar, ücretsiz kartlarıyla herhangi bir ücret ödemeden seyahat ediyor. Son günlerde ise Burdur’da alınan bir kararın ardından 65 yaş üzeri vatandaşlara toplu taşımanın durumu merak konusu oldu. 

Burdur’da toplu taşıma hizmeti veren Burdur Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi, yaptığı yazılı açıklamada ücretsiz binişlerin bitirilmesi konusunda karar aldıklarını duyurdu. Önceden 65 yaş üstü vatandaşların, basın mensuplarının ve bazı iş kollarında çalışanların ücretsiz olarak yararlandıkları bu hizmetten artık para alınacak.

Aksaray Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası Başkanı Veysel Öztürk, alınan kararla 15 Ekim 2023 tarihinden itibaren 65 yaş üstü vatandaşların minibüslerde ücretsiz taşınmasının son bulacağını açıkladı.

Burdur’da özel halk otobüslerinin almış olduğu şehit yakınları, gaziler ve emniyet mensupları haricindeki vatandaşların ücretsiz binişinin kaldırılması kararı 15 Ekim’e ertelendi.

Burdur’da toplu taşıma hizmeti veren Burdur Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi, yaptığı yazılı açıklamada ücretsiz binişlerin bitirilmesi konusunda karar aldıklarını duyurmuştu.

Burdur’da özel halk otobüslerinin almış olduğu şehit yakınları, gaziler ve emniyet mensupları haricindeki vatandaşların ücretsiz binişinin kaldırılması kararı 15 Ekim’e ertelenmişti.

Aksaray’da 65 yaş üstü vatandaşların ücretsiz taşıması sona eriyor.

Diğer illerde bu yönde alınan bir karar yok.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir