Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. AFAD Başkanı Dr. Güllüoğlu: “Uluslararası yardım yeterli değil”

AFAD Başkanı Dr. Güllüoğlu: “Uluslararası yardım yeterli değil”

admin admin -

 

Turkish Heritage Organization (THO) tarafından düzenlenen iki ayrı etkinlikte düşünce kuruluşu liderleri ile bir araya gelen AFAD Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu, Türkiye’nin Suriyeli mülteciler için önemli miktarda maddi kaynak ayırarak ev sahipliği yaptığını vurgulayarak, uluslararası yardımların yetersizliğinin devam ettiğini söyledi. Türkiye’nin Suriyeli mültecilerden önce Somali, Filistin ve Afganistan’a yardım elini uzattığını söyleyen Dr. Güllüoğlu, Myanmar için de yoğun bir çalışma yaptıklarını belirtti.

 

Güllüoğlu, etkinliklerde AFAD’ın yapısı ve operasyonları hakkında katılımcılara geniş bilgi verirken, Suriyeli mültecilerin kendilerini Türkiye’de evlerinde gibi hissettiklerini söyledi. THO Direktörü Yenal Küçüker ise, AFAD Başkanı’nın Amerikan kamuoyuna bilgi vermesinin önemli olduğuna dikkat çekerek, “Türkiye’nin Suriye’de yaşanan iç savaşın başından beri yaptığı fedakârlıkların ABD’de düzenli bir şekilde anlatılması için biz de kurum olarak elimizden gelen çabayı gösteriyoruz” dedi.

 

THO’nun organizasyonuna ABD Dışişleri Bakanlığı, Uluslararası Afet Yardım Ofisi, Uluslararası Kurtarma Komitesi, Katolik Yardım Hizmetleri Enstitüsü, Göçmen Politikaları Enstitüsü, George Washington ve Georgetown Üniversiteleri, Suriye Amerikan Konseyi, Suriye Yardım ve Kalkınma Konseyi ile Suriye Amerikan Tıp Toplumu temsilcileri katıldı. THO’nun diğer etkinliği ise Amerikan Üniversitesinde Nesiller Kaybolmasın (No Lost Generation) adlı, ABD çapında 55 kampüste faaliyet gösteren, Suriyeli mültecilere yönelik insani faaliyetler konusunda kapsamlı çalışmalarda bulunan grubun temsilcileriyle gerçekleşti.

 

Turkish Heritage Organization hakkında:

 

Merkezi Washington DC’de bulunan Turkish Heritage Organization (THO), tamamen bağımsız ve kâr amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşudur. 2015 yılında kurulan THO, Türk – Amerikan ilişkilerini kapsamlı bir diyalog çerçevesinde, başta Washington olmak üzere Amerikan kamuoyunun gündemine taşımayı hedeflemektedir. Güvenlik, enerji, eğitim, ekonomi, insani yardım ve teknoloji gibi ABD-Türkiye ilişkilerinde büyük öneme sahip altı konu başlığında düzenlediği etkinlikler, yaptığı araştırmalar ve yayınlar ile önemli bir platform oluşturmaktadır. Danışma Kurulu’nun yetkin ve dünyaca tanınmış akademisyenlerden oluştuğu THO, tüm faaliyetlerini açık iletişimin esas alındığı bir çerçevede yürütmeye özen göstermektedir. Böylece Türkiye hakkında doğru bilgi ve içerik üretilirken, çıkarılan kasıtlı veya yanlış bilgiler de temizlenmekte, ABD kamuoyu ve medyasındaki dezenformasyonun önüne geçilmektedir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir