Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Airbus A320 Modeline Ait Olan Motor Kabuğu Türkiye İçerisinde Üretilecek

Airbus A320 Modeline Ait Olan Motor Kabuğu Türkiye İçerisinde Üretilecek

admin admin -

Türk Havacılık ile Uzay Sanayii Anonim Şirketi veyahut kısa ismi ile TUSAŞ, internet sitesi üstünden yaptığı açıklama ile beraber Airbus A320 Neo modelinin Pratt and Whitney (PW) motoruna ait kabuğun tasarım ve  de üretim ihalesini kazanmış olduğunu duyurdu.

.

TUSAŞ’ın üretecek olduğu bu motor kabuğu havacılık sektörüne yön vermiş olan ve Boeing’ şirketinin en büyük rakiplerinden biri olan uçak üreticisi Airbus şirketinin, PW P1100G-JM isimli jet motorunun kullanılmakta olduğu Airbus A320 Neo  modelindeki uçağında kullanımda olacak.

Ankara ilinin Kahramankazan ilçesi içerisinde üretilecek olan bu motor kabuğu, uçağın motorlarını da dış etkenlerden koruyabilmenin yanında motor üstünde yer alan hava direncini azaltıp uçağın aerodinamik verimliliğinin çoğalmasını sağlıyor.

İmzalanmış olan sözleşmeye bakılırsa TUSAŞ, platformun ömrü süresince tek kaynak şeklinde üretime devam ediyor olacak. Bunun aslında bir ilk olmadığını, şirketin daha öncesinde öteki modeller için parça üretimi yaptığını da belirtmeyi isteriz.

Airbus A350 XWB modelinin kanatçıklarının tasarım ile üretiminin yanında, A330 modelinin dümenleri ile A320 modelinin 18 ve de  19 numaraya sahip arka panelleri ile arka gövdelerinin üretimlerine de Ankara ilinde başarıyla devam edilmekte.

Elde etmiş olduğumuz son verilere bakılırsa, ülkemizdeki bayrak taşıyıcı  olan havayolu firması Türk Hava Yolları‘nın 329 tane uçaktan oluşan filosu içerisinde toplamda 92 tane Airbus A320 serisinde uçak yer aldığını da ek bilgi şeklinde sizlerle paylaşmayı isteriz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir