Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. AirDrop’un en önemli özelliği Android’e geliyor

AirDrop’un en önemli özelliği Android’e geliyor

admin admin -

Apple’ın cihazları arasında hızlı ve güvenli bir şekilde dosya paylaşımına olanak sağlayan AirDrop’un Android ekosistemindeki muadili Nearby Share (Yakındakilerle Paylaş), Android 6 ve üzeri işletim sistemine sahip tüm telefonlarda kullanılabiliyor.

Google Play Hizmetleri’ne gelen yeni güncellemeyle birlikte Android telefonlardaki Yakındakilerle Paylaş sistemine cihazlarınla paylaş seçeneği eklendi. Kullanıcılar bundan böyle aynı Google hesabıyla oturum açılmış cihazlarına onay gerektirmeden hızlı bir şekilde dosya gönderebilecekler.

Çok yakında kullanıma sunulacak yeni özelliği, Yakındakilerle Paylaş menüsündeki “Cihazların” bölümünü seçerek kullanabileceksiniz. Burada Gmail hesabınızın halihazırda açık olduğu tüm Android cihazlar listeleniyor, dosyayı aktarmak istediğiniz telefonu veya Chromebook’u seçtiğinizde gönderme işlemi tamamlanıyor.

Her zaman olduğu gibi, Google hesabınızın açık olmadığı cihazlara dosya göndermeye çalıştığınızda alıcının onayı gerekecek. Yakındakilerle Paylaş ile sadece fotoğraf, video ve benzeri dosyaları değil, aynı zamanda uygulamaları da paylaşabilirsiniz. Özellik Android telefon ve Chromebook’lar arası sorunsuz çalışırken, Windows’ta ise kullanılamıyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir