Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Akaryakıtta Yeni Düzenleme Yolda! Vatandaşın Tepkisi Merak Ediliyor

Akaryakıtta Yeni Düzenleme Yolda! Vatandaşın Tepkisi Merak Ediliyor

admin admin -

 

Benzin ve motorin üzerinden yeni düzenlemelerin yolda olduğu belirtiliyor. Akaryakıt piyasasında yaşanan krizler ve döviz kurlarının bu kadar oynaklığı her türlü zam haberlerini yansıtıyor.

Küresel gelişmelerde incelendiğinde petrol varil fiyatının artması her zaman sorunları ortaya çıkarmaya devam ediyor. Brent petrolün bu kadar arttığı bir ortamda ülkemizde yakın bir zaman çok yüksek yeni bir zammın geleceği de belirtiliyor. Ciddi bir artış ile birlikte mazot ve benzin litresinin 40 TL’yi aşacağı da belirtildi. Akaryakıta gelen zamlarla birlikte araç kullanımında hiçbir şekilde azalma söz konusu olması da ortada yer alıyor.

Akaryakıt Fiyatlarının Araç Fiyatlarına Etkisi

Akaryakıt fiyatlarının arttığı bir ortamda araç fiyatlarının da arttığı gözlemleniyor. Döviz kuruna bağlı olarak iki durumun da artış olduğu biliniyor. Dünya’da son olarak otomobil kullanımının da artış göstermesi otomobil sektörünün gelişmesine de sebebiyet veriyor.

Elektrikli araçlara dair teşviklerin artmasına rağmen benzin ve mazotlu araçlara dair kullanım sınırlanması söz konusu olmuyor. Kullanım noktasında hiçbir şekilde kısıtlama yok ancak bazı ülkeler bu durumu yaşatmaya başlayacak gibi düşünülüyor. Bazı Avrupa ülkeleri elektrikli araçlara dair düzenlemeler de yapıyor. Son olarak 2030 yılına kadar çoğu Avrupa ülkesi mazotlu araçları ortadan kaldırmaya düşünüyor. Bu durumda dünya ekonomisinde farklı bir yere gideceği düşünülüyor. Akaryakıt fiyatlarının ve araçların çip sorunları da bu şekilde ortadan kalkacak diye düşünülüyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir