Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Akıllı Telefon Fiyatlarında Düşüş Yaşanacak

Akıllı Telefon Fiyatlarında Düşüş Yaşanacak

admin admin -

Geçtiğimiz yıllarda kullandığımız akıllı telefon ve tabletlerde dolaylı yollardan da olsa televizyon ve radyo özelliklerinin olduğunu, bu yüzden bu aletlerden TRT bandrol vergisi uygulanmasına karar verilmişti. Kararın ardından telefon ve tablet piyasasında fiyat artışından dolayı az da olsa bir düşüş yaşamıştık. TRT bandrol vergisinin tutarı telefonlarda yüzde 6 tabletlerde ise yüzde 2 olarak belirlenmişti.

Alınan bu TRT vergisi sadece akıllı telefon ve tabletlere has değil aynı zamanda farkında bile olmadığımız elektrik faturaları gibi birçok farklı alanda kesiliyor. Yürürlülüğe girdiği günden beri gündemde olan bu konu son zamanlarda vergi değerlendirme süreçlerinden dolayı daha fazla gündeme geldi.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş’da bu konu hakkında konuştu. Danıştaya başvuran Barış Yarkadaş verginin iptal olması ile birlikte akıllı telefon fiyatlarında 100 ile 200 TL arasında bir düşüş olacağını bildirdi.

Eğer bu vergi denildiği gibi kalkarsa telefon piyasasının canlanması muhtemel. Şayet ülkemizde telefona gelen vergilerden dolayı aynı telefona yurt dışına kıyasla çok çok daha fazla ücret ödüyoruz haliyle bu da vatandaşın canını sıkıyor. Umarız denildiği üzere vergi iptali gerçekleşir. 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir