Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Akıllı telefon satışları, fena bir düşüş yaşadı!

Akıllı telefon satışları, fena bir düşüş yaşadı!

admin admin -
Akıllı telefon satışlarının düşüşe geçtiğiniz geçtiğimiz dönemlerde pek çok kez sizlere aktarmıştık. Yılın ilk çeyreğine düşüş ile başlayan akıllı telefon pazarı, ikinci çeyrekte de düşüşe devam ediyor. Hatırlatmak gerekirse akıllı telefon satışları, pandemi ile birlikte düşüşe başlamıştı.
 
2020 yılında düşüşe geçen akıllı telefon pazarı, 2021 yılının ilk çeyreğinde önemli bir yükseliş yaşasa da sonrasında tekrardan düşüş yaşadı. Araştırma şirketi Canalys tarafından aktarılan bilgilere göre akıllı telefon satışları son 6 çeyrektir düşüşe devam ediyor.
Canalys raporunda yer alan bilgilere göre yılın ikinci çeyreğinde akıllı telefon satışlarında yüzde 11 oranında düşüş yaşandı. Hatırlatmak gerekirse yılın ilk çeyreğinde yüzde 12 oranında düşüş yaşanmıştı. Yüzde 1 oranında bir iyileşme yaşansa da düşüş devam ediyor. Başka bir araştırma firması olan Counterpoint’e göre ise yılın ikinci çeyreğinde düşüş yüzde 8 seviyelerinde.
Akıllı telefon pazarının lideri yüzde 21 pazar payı ile birlikte Samsung oldu. Samsung’u yüzde 17 pazar payı ile Apple, yüzde 13 pazar payı ile Xiaomi, yüzde 10 pazar payı ile Oppo ve yüzde 8 pazar payı ile Vivo takip ediyor. Apple’ın yılın ilk çeyreğinde yüzde 21 pazarına sahip olduğunu ve ikinci çeyrek ile birlikte pazar payının yüzde 4 oranında düşüş yaşadığını da ekleyelim.
 
Raporda yer alan bilgilere göre akıllı telefon satın almak isteyen kişiler artık daha uygun fiyatlı modelleri tercih ediyor. Son yıllarda ülkemizde de adından sıkça söz ettiren yenilenmiş akıllı telefonlar, tüm dünyada daha da popülerleşecek gibi görünüyor. Akıllı telefon satışları düşüşe geçse de yenilenmiş akıllı telefon pazar bir önceki yıla oranla yüzde 16 oranında büyüdü.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir