Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Amazon İle Google Şirketleri Birbirlerine Girdi

Amazon İle Google Şirketleri Birbirlerine Girdi

admin admin -

Google şirketi dünya üstünde yer alan en büyük bilişim devlerinden bir tanesi olabilir ancak galiba bir takım şeyler hiçbir şekilde değişmiyor. Bilmekte olduğunuz gibi şu sıralarda IoT‘nin yaygın bir duruma gelmesi ile beraber Amazon ve de Apple gibi şirketler arka arkaya kişisel asistanların uygulamaları ve cihazları üstüne eğilmeye başladılar.

İşte bahsi geçen bu cihazlardan bir tanesi olarak öne çıkan Amazon Echo Show, Google ile Amazon’un arasını çok fena bir durumda açmışa benzemekte. Bunu ise nerden mi bilmekteyiz? Eh, tahmin edebilmek çok zor değil zira internete bağlanmış olan her cihaza konulduğu bilinen bir uygulama Echo Show üzerinden tamamen kaldırdı.

Amazon şirketi ise  bu durumdan fazlası ile şikayetçi  bir durumda olduğunu açıkladı. Bu şekilde önemli  durumdaki bir uygulamanın tek bir tane uyarı veyahut problem olmadan 7 inç büyüklüğündeki ekranı ile dikkatleri çekmeyi başaran Echo Show üstünden kaldırılmış olması herkesin kafalarını karıştırmış  bir durumda.

Amazon şirketinin  yetkilileri gerçekleşen bu hamleye karşı  bütün haklarını arayacak olduklarını belirtirken, durum ise hiç bir şekilde ”kabul edilemez’’ tarzında değerlendirildi. Bakalım  gerçekleşmiş olan bu ilginç gelişmenin hemen sonrasında kişisel asistan savaşı konusunda tam olarak nasıl bir yol haritası çizilmiş olacak. 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir