Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Amazon’dan Drone Kuleleri İle Alakalı Bir Duyuru

Amazon’dan Drone Kuleleri İle Alakalı Bir Duyuru

admin admin -

Amazon şirketi, drone’ları kullanarak teslimat yapabilmek amacı ile yeni bir  tane daha patent aldı. Günümüzde yer alan depo algısını değiştirebilecek olan bu patente göre ise ürünler kuleler üzerinden, drone’lar ile teslim edilmeye başlanacak.

Çok daha hızlı ve  de daha güvenli teslimatlar amacı ile siparişlerin drone’yle ulaştırılmasına yönelik pek çok proje geliştirilmekte. En son ise Amazon, şehir merkezleri içerisinde siparişleri daha hızlı bir biçimde ulaştırabilmek amacıyla dikey olan drone teslim kulelerinin patentini aldı.

Uzun boyu olan ve de çok kademeli bir yapıda teslimat amacı ile ürünün zemine indirilerek kamyona yüklenmesine hiç bir şekilde gerek kalmadan pencere gibi kısımlardaki drone’lar ile direkt bir şekilde sevkiyata yollanabilecek. Geniş bir ürün yelpazesi bulunan şirket, bir takım ürünlerini bir kule içerisinde toplayıp, dağıtımı ise kule içerisindeki drone’lar sayesinde gerçekleştirmeyi planlamakta.

Şimdilik  bu patentin gerçek yaşama geçirilmesinin önünde bulunan tek engel ise; güvenlik  ile ilgili çözümleri. Bu tipteki bir sevkiyat sistemi içerisinde her pencerenin güvenlik sistemlerine sahip olup, yalnızca kimliği doğrulanmış durumdaki drone’un sevkiyat amacı ile kuleye konulmasına izin verilmesi gerekli. Bu tipteki bir giriş ve çıkış güvenliğinin sağlanabilmesi durumunda bu patentin uygulamaya konmasının önünde çok bir engel bulunmayacak gibi görünmekte.

Patente göre ise binanın içerisinde drone’ların yüklenmesi, ile birlikte şarj edilmesi ve de batarya değişiminde görevli bazı robotlar bulunacak. Öte yandan katlar arasındaki hareketin sağlanabilmesi amacı ile dikey koridorlar da yer alacak.

Amazon’un almış olduğu bu patenti ise, önümüzdeki senelerde kentsel alanlar içerisinde çok yaygın 

 bir şekilde görülebilecek  durumda olan drone ile teslimat problemine potansiyel olarak bir çözüm getirmekte.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir