Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Amazon’un Sesli Asistanı Alexa iPhone’da Siri’nin Rakibi Olabilir

Amazon’un Sesli Asistanı Alexa iPhone’da Siri’nin Rakibi Olabilir

admin admin -

Amazon’un geliştirdiği Alexa ile sesli komutlar sayesinde müzik çalma, yapılacak iş listesini hazırlama, alarm kurma, sesli kitap ve gazete okuma, hava ve trafik durumunu kullanıcılara bildirme gibi birçok kişisel ihtiyacı karşılayabilecek şekilde geliştirildi. Sesli asistan Alexa, aldığı güncelleme ile birlikte Apple’ın iPhone modellerinde de kullanılabilir hale geldi. Yeni gelen güncelleme ile birlikte Amazon uygulamasına bir mikrofon işareti ekleniyor. Bu mikrofon simgesi kullanılarak sesli asistan Alexa aktif hale getirilebiliyor.

Amazon’un sesli asistanı Alexa’nın özellikleri sadece bu kadarla sınırlı değil. Aldığı güncelleme sayesinde kazandığı özellikler sayesinde Apple’ın sesli asistanı Siri ile yarışabilir konuma gelen Alexa, istenilen her soruya doğru yanıtları verebilme özelliğine de sahip. Öyle ki “Bana espri yap” gibi eğlenceli bir soruya bile sizi hoşnut edecek yanıtlar alabilmeniz mümkün.

Amazon Echo sahibi olanlar için Alexa’nın yapabilecekleri kat kat artış gösteriyor. Echo ile tam uyumlu olarak çalışabilen sesli asistanla birlikte mobil uygulama üzerinden evdeki aktiviteler rahatlıkla kontrol edilebiliyor.

Her ne kadar geliştirilmiş bir versiyonla Alexa, iPhone modellerinde yerini almak için hazır hale gelmiş olsa da şu aşamada Siri ile tam anlamıyla rakip olarak başedebilmesi olanaklı gözükmüyor. Siri’nin sisteme tam entegre hali ve sadece “Hey Siri” komutuyla aktif olması Apple’ın kişisel sesli asistanını çok daha kullanılabilir hale getiriyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir