Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. AMD Şirketi Ryzen İşlemcileri Sayesinde Kara Geçti

AMD Şirketi Ryzen İşlemcileri Sayesinde Kara Geçti

admin admin -

 

Ryzen isimli işlemcileri piyasaya çıkmış olduğu günden bu zamana kadar, AMD şirketinin yüzünü güldürmekte. Kullanıcıların arasında çok büyük bir beğeni toplamış olan bu işlemciler, finansal raporlarda ise başarısını desteklemekte. 2017 senesinin ilk çeyrek dönemi içerisinde Ryzen 7 serisi ise tek başına çok ciddi bir artış sağlatmadı fakat 3. çeyrekte gözle görülür bir çoğalma yaşandı.

İşlemci ile grafik yongalarının pazarında, 1.74 katlık bir büyüme gerçekleştirmeyi başaran AMD şirketi, 819 milyon dolar tutarında net gelirini açıkladı. Kurumsal ile birlikte gömülü ve de yarı özelleştirilmiş üretim sonu.larında geçen çeyrek döneme bakılırsa bir önceki seneye göre ufak bir düşüş gözlemlenmekte. 2. çeyrek döneme bakılır ise PS4 Pro modeli ve  de Xbox One X  modelinin sayesinde  çok önemli bir artma söz konusu.

2017 senesinin 3. çeyrek dönemi içerisinde tüketici sınıfında yer alan Ryzen serisinin hepsinin satışta olması ve de konsol mevsimi olmasının sayesinde, AMD şirketi ciddi biçimde kazanç sağladı ve de kârlılık elde etmiş olduğu ifade edilmekte.

Lisa Su da 4. çeyrek dönemi içerisinde 3. çeyreğe göre düşüş yaşayacak olduklarını ön görmekte. Bu düşüşün ise öncelikli gerekçesi konsol mevsiminin bitiyor olması olacak. Bilinmekte olduğu üzere, Sony şirketi ile  Microsoft  şirketi gibi iş ortaklarının yaz dönemleri içerisinde gerçekleştirdiği kampanyalardan önemli bir oranda yararlanılmakta.

İşlemci pazarı içerisinde Zen mimarisini taşımakta olan işlemcileri ve de Vega serisinden ekran kartları ile büyük sükse gerçekleştiren AMD şirketi, mobil işlemciler içerisinde de kullanılmaya başladıktan sonrasında çok ciddi  bir oranda değerine değer katabilecek gibi görünmekte. 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir