Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. AMD’nin Mobil Ryzen İşlemcileri Vega GPU İle Gelecek!

AMD’nin Mobil Ryzen İşlemcileri Vega GPU İle Gelecek!

admin admin -

Kısa bir süre önce güçlü Ryzen işlemcilerini kullanıcıların kullanımına sunan AMD herkesi heyecanlandıracak önemli bir açıklama yaptı. AMD’nin yüksek performans sunan Ryzen işlemcileri’nin mobil sürümleri geliyor hem de Vega GPU ile. İşte tüm detaylar.

Bir zamanlar işlemci alanında Intel ile kıyasıya bir rekabet içinde olan AMD son zamanlarda bu yarıştan iyice kopmuştu. Ancak kısa bir süre önce AMD Ryzen serisi ile büyük bir geri dönüşe imza atan AMD’nin yeni yol planı belli oldu.

Ortaya çıkan AMD’nin 2017 planlarına göre AMD bu yıl içerisinde yeni bir mobil işlemci olan AMD Ryzen Mobil’i çıkartacak. AMD’nin merakla beklenen bu işlemcisi Vega GPU ile birlikte gelecek.

Masaüstü sistemler için duyurduğu AMD Ryzen serisi ile büyük bir ses getiren  AMD asıl büyük etkiyi dizüstü bilgisayarlarına getireceği AMD Ryzen Mobile ile yapacak.

AMD’nin 2017 yılı yol haritasını açıklayan Mark Papermaster AMD’nin 2017 yılının ikinci yarısında dizüstü bilgisayarlar için AMD Ryzen Mobile’i sunacaklarını açıkladı. AMD’nin paylaştığı bilgilere göre kağıt üzerinde oldukça güçlü görünen bu işlemciler son derece iddialı görülüyor. AMD’nin 2’si 1 arada, dizüstü bilgisayarlar ve dizüstü oyun bilgisayarları için sunacağı AMD Ryzen Mobile işlemcileri entegre Vega GPU ile gelecek.

ryzen-mobile

Grafik tarafında oldukça iddialı olan AMD’nin işlemcilerinin entegre Vega GPU’larıyla geleceği de kesinleşmiş oldu. 14 nm teknolojisiyle üretilecek olan AMD’nin Ryzen Mobile işlemcileri ultrabook’lar için yüksek perofrmansı düşük güçte sunan 15 Watt’lık modelini de sunacak.

ryzen-mobile

AMD’nin paylaştığı bilgilere göre AMD’nin yeni Ryzen Mobile serisi 7. nesil APU’lara göre %50 daha fazla işlem gücü sunacakken % 40 daha yüksek grafik peerformansı sunacak.  Bu verilerin hangi Ryzen Mobile ürününe ait olduğu henüz açıklanmasa da AMD’nin yeni Ryzen Mobile işlemcilerinin dizüstü bilgisayar alanında ses getireceği aşikar. 

ryzen-mobile

Bakalım AMD’nin yeni nesil işlemci ailesine zaman tanıtılacak ve nasılbir fiyat etiketine sahip olacak? 

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir