Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. AMD’nin Yeni Ekran Kartları Yazın Satışa Çıkacak!

AMD’nin Yeni Ekran Kartları Yazın Satışa Çıkacak!

admin admin -

Uzun süren sessizliğini Ryzen işlemcileriyle bozan AMD’nin ekran kartlarıyla ilgili de çok önemli bilgiler ortaya çıktı. AMD’nin yönetici kadrosundan olan Scott Herkelman AMD’Nin yeni grafik kartlarıyla ilgili olarak çarpıcı açıklamalarda bulundu. Herkelman AMD’nin Vega isimli ekran kartlarının birkaç ay içinde satışa çıkacağını açıkladı.

İşlemci üreticisi AMD’nin Nisan ayında Polaris Refresh işlemcilerle gelecek olan RX 500 serilerini tanıtması bekleniyorken Bir sonraki Vega 10 ve Vega 11 işlemcilerle birlikte donatılacak olan RX Vega serisininse yaz aylarında düzenlenecek olan Computex fuarı öncesinde ya da sırasında tanıtılması bekleniyor.

Verilen bilgilere göre RX Vega ekran kartlarını kullanacak olan üreticiler farklı hafıza miktarlarında ve farklı hızlarda üretmeleri konusunda özgür olacaklar. HBM2 türü grafik hafıza birimi kullanacak olan AMD’nin bu kartları 4,8 ve 16 GB kapasiteli seçeneklere sahip olacaklar.

Bununla birlikte AMD’nin yeni kartları dizüstü bilgisayarlar içinde sunulacak. Bakalım güçlü işlemcileriyle bizler şaşırtan AMD’nin grafik kartları bizleri şaşırtacak mı? 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir