Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. AMD’ye Ait Radeon Vega Frontier Satılmaya Başlandı

AMD’ye Ait Radeon Vega Frontier Satılmaya Başlandı

admin admin -

AMD, merak ile beklenmekte olan ”Vega” grafik işlemi ünitesi (GPU) mimarilerini taban almış olan ilk ürününü satışa çıkarttı.

Yeni nesildeki veri bilimcileri, oyun tasarlayanlar ve de görselleştirme profesyonellerine tasarlanmış dünya üzerindeki ilk grafik kartlarından biri olan Radeon Vega Frontier Edition, çok kıyaslanabilir rakip kart içerisinden %172 oranına kadar daha yüksek bir render performansını sağlamakta. Yüksek Olan Bant Genişliği Arabellek Kontrolcüsü ile birlikte dünya üzerindeki en gelişmiş GPU bellek mimarilerine sahip olarak üretilen Radeon Vega Frontier Edition ise, geleneksel olan GPU bellek kapasitelerini 256TB’a kadar çıkartıp, kullanıcıların dev bir veri setleri ile basit bir şekilde baş edebilmesini ve de  DeepBench testi içerisinde rakibe kıyas ile %33 oranına kadar daha da hızlı performans gösterebilmesini sağlıyor.

Radeon Vega Frontier Edition ayrıca, AMD’ye ait açık kaynaklı ve de tam bir şekilde ölçeklendirilebilme özelliğine sahip ROCm yazılımı platformu ile beraber, öncülere yapay zekâlar gibi alanlar içerisinde sınırları zorlamayı sürdürüyor. Geliştiricilerde artık makine öğrenimi algoritma geliştirmesi amacı ile ”Vega” mimarisinin bu yüksek gücünü, Radeon Instinct hızlandırıcıları ile donatılmış olan dev sunuculara eklemeden daha önce, pazarda yer alan öteki GPU’lardan daha da hızlı  durumda olan Radeon Vega Frontier Edition ile kullanma imkanına sahip olabilecekler. Bu en güçlü  olarak tanıtılan yeni çözüm, aynı zaman içerisinde dolar başına maliyet konusunda da çok sıra dışı bir performans sağlayıp toplam sahip olma maliyeti içerisinde de AMD şirketinin liderliğini güçlendirmeye devam ediyor..

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir