Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. AMD’ye Ait VEGA Ekran Kartları Çok Enerji Tüketmekte

AMD’ye Ait VEGA Ekran Kartları Çok Enerji Tüketmekte

admin admin -

MSI şirketinin pazarlama şefine dayandırılmış olan bazı bilgilere göre Vega modelindeki ekran kartları beklenenin fazlası ile üstünde bir ısıl tasarım gücüne de sahip  durumda olacak. Bunun sebebi ise harcamış olduğu güç.

AMD şirketinin bugüne kadarki en güçlü grafik mimarisi şeklinde tanımlamış olduğu Vega piyasaya çıkmak üzre. Nvidia şirketinin üst seviyedeki ekran kartları ile kapışmaya gelmiş olan Radeon RX Vega ekran kartlarının bunun ile beraber bir dezavantajı da bulunabilir.

 

MSI’ın pazarlama şefine dayandırılmış olan bilgilere göre bu Vega ekran kartları  aslında beklenenin çok üstünde bir ısıl tasarım gücüne da sahip  durumda olacak. Halen net bilgiler bulunmuyor fakat sıvı soğutmalı  olan Vega Frontier Edition versiyonu içerisinde 375W’luk bir ısıl tasarım gücü bulunuyor. En azından ise sıvı soğutmalı durumdaki özelleştirilmiş ekran kartları içerisinde bu seviyeye çıkılacak olduğunu da belirtebiliriz.  AMD’y ait Tesla P100 isimli hızlandırıcısını bile işlem performansı şeklinde geride bırakmış olduğunu açıkladığı Vega çekirdeği anlaşılıyorki bu gücü karşılamak amacı ile fazlası ile yüksek bir enerji tüketimini yapmak mecburiyetinde. 

Nvidia’ya ait en güçlü durumdaki son kullanıcı kartlarından Titan Xp modeli bile 250W’luk bir ısıl tasarım gücüne sahip durumda. Bu bakımdan ise enerji verimliliğinin karşılaştırmalarında muhtemel olarak AMD’nin az da olsa başı ağrımaya başlayabilir.  Kaynaklar ise MSI şirketinin Vega ekran kartları içerisinde ısıl tasarım güçlerini optimize etmiş olduğunu ve de değişik senaryolarda değişik enerji tüketimi belirlemiş olduğunu da ifade etmekte. 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir